Ny radikal ledelse: Andreas Steenberg får central rolle i partiet

Den radikale politiker overtager posterne som næstformand, politisk ordfører og finansordfører fra Sofie Carsten Nielsen.

I knap to uger har Andreas Steenberg været konstitueret næstformand i den radikale folketingsgruppe. 

Men nu har den radikale folketingspolitiker, som er valgt i Vestjyllands Storkreds, fået titlen mere officielt, efter at folketingsgruppen i dag tirsdag har konstitueret sig på et gruppemøde.

Udover posten som næstformand skal han også fremover være ny politisk ordfører og finansordfører i partiet. Det skriver Andreas Steenberg på Facebook.

- Jeg er meget stolt og ydmyg over, at Folketingsgruppen i dag har valgt mig som næstformand, politisk ordfører og finansordfører, skriver han.

Han overtager posten fra Sofie Carsten Nielsen, som efter Morten Østergaards afgang i forbindelse med de seneste sager om krænkende adfærd er blevet valgt som ny formand for den radikale folketingsgruppe.

Det betyder samtidig, at Andreas Steenberg ikke længere skal være ordfører for transport, indfødsret og udlændinge.

- Jeg har været medlem af Folketinget i ni år, og alle år har jeg været transportordfører. Det har jeg holdt meget af, og det kommer jeg til savne. Det er fantastisk at være med til - så konkret - at påvirke hvordan Danmark udvikler sig med veje, baner, broer osv., skriver Andreas Steenberg endvidere på Facebook.

Udsendelse fra 2016: En række af landsdelens kendte folkevalgte har takket ja til at lade de midt- og vestjyske tv-seere få et kig ind i deres politiske liv. Gæst i studiet hos Klaus Knudsen Pedersen er denne gang: Andreas Steenberg

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.