Ny dille: Unge inhalerer lattergas

For tyve kroner kan man på et diskotek i Holstebro købe sig en ballon fyldt med ren lattergas. Politi og sundhedseksperter er bekymrede over den nye tendens.

Lattergas er blevet populært i det midt- og vestjyske natteliv. På diskoteker bliver gassen solgt til unge, som suger det ned i lungerne for at få en rus. Det er ikke ulovligt, men politiet og sundhedseksperter er alligvel bekymrede.

- Hvis man forestiller sig, man indånder lattergas i nogle få minutter - og ikke andet end lattergas - så bliver man kvalt, siger overlæge Henrik Thiesen.

- Vi er jo foruroligede over, hvis det her skulle være en ny udvikling eller en ny trend, der er på vej, siger Kari Grasaasen, som er konsulent i Sundhedsstyrelsen.

Lattergas kan købes helt lovligt af alle og bliver brugt flere steder - dog er mange jordemoderklinikker, tandlæger og også isenkrambutikker gået væk fra at bruge eller sælge det. Men hos Kielgasten i Holstebro er lattergasballoner blevet en fast bestanddel af sortimentet.

- Det er jo også farligt at sælge alkohol, siger indehaveren af Kielgasten Poul Christensen.

- Men nu går vi i tænkeboks for at beslutte, om vi skal fortsætte med at sælge det eller ej, men jeg tror ikke, Vestjylland har set det sidste til lattergas, fortsætter han.

02:44 Luk video