Ny chance for små partier

Økonomi- og indenrigsministeren vil gøre det nemmere for små partier at blive opstillingsberettigede.

Når et nyt parti vil stille op til folketingsvalg skal det samle 20.000 skriftlige vælgererklæringer. Men den måde, det foregår på i dag, er håbløst forældet. Det mener den radikale økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, som i dag i Politiken foreslår, at fremtidens vælgererklæringer skal indsamles digitalt.

- Vi skal holde fast i vores krav til vælgerne om en vis aktivitet, når nye partier skal opstilles. Men når det er sagt, kan vi så ikke også gøre det på en måde, der afspejler, at vi alle også betaler vores regninger og melder vores børn til fodbold over nettet? Hvorfor ikke også gøre det det på det her område?, lyder det fra ministeren i Politiken.

Glæde hos KD

Forslaget falder i god jord hos Kristendemokraternes formand Per Ørum Jørgensen, som selv i flere omgange har været på gaden for at samle underskrifter.

- Det er noget, vi har råbt højt om længe. Det er virkelig et område som har behov for at komme ind i det nye årtusind, siger Per Ørum Jørgensen til TV/MIDT-VEST. Han mener dog ikke, det vil nå at ændre noget for hans eget parti.

- Vi har vores underskrifter på plads inden for 2012, så det ændrer ikke på vores indsats. Men der er ingen tvivl om, at vil være et stort skridt i den rigtige retning både i forhold til menneskelige, men også de økonomiske ressourcer, mener formanden. Vi har for eksempel afsat en kvart million kroner til porto på de indsamlede underskrifter, uddyber Per Ørum Jørgensen.

Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti støtter umiddelbart forslaget, mens De Konservative er skeptiske og opfordrer til at undersøge muligheden for snyd med de digitale vælgererklæringer meget grundigt.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.