Minister vil give mere frihed i vandkanten

Det skal være lettere at lave terrasser, gyngestativer og højbede for dem, der bor i et område, der er under strandbeskyttelsesloven. Det mener miljøminister Eva Kjer Hansen.

Hvis det står til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, bliver det i fremtiden lettere at lave nye tiltag på egen grund, hvis man bor i et område, der er underlagt strandbeskyttelsesloven. Det skriver Jyllands-Posten.

Ministeren vil ændre lovgivningen, så borgerne ikke længere løber ind i en mur hos Naturstyrelsen, hvis man som borger søger om for eksempel at lave en ny terrasse.

- Familier tæt på vandkanten skal have de samme muligheder som andre familier. Det kan ikke passe, at man skal spørge myndighederne om lov til sådanne bagateller, siger Eva Kjer Hansen til avisen.

Spild af tid

Eva Kjer Hansen mener, at der for meget bureaukrati på området, og hun mener, at lovgivgningen har medført, at der er opstået et dispensationscirkus ved at følge loven.

- Det er i sig selv problematisk, at vi har indrettet os med et system, hvor borgerne skal spørge om lov til alt muligt. Derfor skal loven ændres,« siger Eva Kjer Hansen.

En professor i miljøret på Københavns Universitet er enig med ministeren:

- Det er en rigtig god idé, for den nuværende lovtekst er ikke særlig klar. I stedet har man rent administrativt skærpet linjen, så vi er endt i nogle helt groteske eksempler. Det har været en glidebane, og det er jo absurd, at højtbetalte embedsmænd skal bruge tid på at afvise et højbed eller opstillingen af en bænk,« siger Peter Pagh.

Glidebane

Hos Naturfredningsforeningen er de alarmerede over udmeldingen og kalder det for en glidebane.

Folk har altid været bekendt med, at der er restriktioner, når man ligger inden for strandbeskyttelseslinjen. Jeg tror ikke, at problemet er særligt stort, og det bliver til gengæld brugt populistisk af regeringen, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Miljø.