Minister varsler planer for kystsikring inden sommer

Inden sommer vil miljøministeren fremlægge planer for, hvordan problemer med kystsikring skal løses fremover.

Ingen danskere må komme i klemme i sager om om kyst- og klimasikring. Derfor vil regeringen inden sommerferien fremlægge nye planer for, hvordan man i fremtiden bedre kan løse opgaver med kystsikring. Det vil blandt andet betyde, at staten tager mere ansvar for indsatsen. Det varsler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) efter et møde med Kommunernes Landsforening (KL) og flere berørte kommuner tirsdag.
    
- Landets kommuner efterspørger en mere helhedsorienteret kystsikring og klimatilpasning. Mange steder i landet er det svært at lave løsninger på tværs, hvis staten ikke har en koordinerende rolle.    

Lovændring hvis nødvendigt

På mødet fik ministeren mulighed for at høre om problemer fra en lang række kommuner. Nu starter han et arbejde, der begynder med tre borgermøder rundt om i landet. Spørgsmålet om kystsikring har været til stor diskussion de seneste måneder. Flere borgmestre har meldt om store problemer lokalt, blandt andet når storme og andet uvejr har ført til forhøjet vandstand. Blandt andet har flere kommuner kaldt på, at staten skal tage mere ansvar, mens også sagsbehandlingstiderne for kystsikringsprojekter har været kritiseret.
    
Og der vil følge konkrete initiativer med i de nye planer, lover ministeren.
    
- Der bliver ændret lovgivning, hvis det er nødvendigt, og der er flertal for det. Der kommer nye muligheder for mere hård kystsikring, og der bliver større engagement fra staten i at koordinere indsatsen, siger han.
    
I KL er formand for teknik- og miljøudvalget, Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V), glad for ministerens udmelding efter mødet.
    
- Kystsikringsproblemer skal løses overordnet. Det kan hver enkelt kommune ikke sidde med, for så løber vandet bare ind i nabokommunen. Derfor ønsker vi tæt dialog med staten. Om det så er staten eller kommunerne, der samlet set skal gøre det, må vi se på. Men der skal i hvert fald være en overordnet tilgang og sættes ressourcer af, siger han.
    
Han mener, at der på et tidspunkt skal følge nogle penge med, hvis problemerne skal løses. Ministeren er dog ikke klar til at love nye penge på området endnu.
    
/ritzau/

I dag kom Svend Krebs hjem til sit hus ved Lild strand efter en ferie på Bali. Og det var et chok med egne øjne at se, hvad stormen Urd havde gjort ved huset.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.