Grundejer i Lild: Det står ikke til at redde

Svend Krebs så første gang skaderne på sit hus ved Lild Strand, efter Urd gjorde stor skade på kysten i juledagene.

Efter en tre uger lang ferie skulle Svend Krebs i dag besigtige skaderne på sit hus ved Lild Strand. Under sin ferie er han løbende blev orienteret om husets tilstand, som i sidste ende har taget store skader efter stormen Urds hærgen.

- Jeg havde i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at det stod så slemt til. Et er, hvad vi har set på billederne, noget andet er at se det med egne øjne, siger Svend Krebs.

Hjemme har mistet sin vinkelstue, ligesom taget kan blæse af hvert øjeblik. Derfor er stuen nu blevet til en overdækket altan. Nu bliver næste step for grundejeren at spekulere i hele forsikringsspørgsmålet, efter han selv har sagt nej til

- Vi kan kun afvente og se, hvad Stormflodsnævnet siger. Jeg kontaktede selv Kystdirektoratet i sommer, og der fik jeg at vide, at problemet herude ikke er akut. Hvis det skulle blive akut, kunne vi få lavet en sandfyldning, siger Svend Krebs.

Han forsøgte tilbage i 2010 at få kysten sikret mod storm, men det var ikke alle beboere i området, der havde økonomi til at være med i projektet.