Kommunen vil i dialog om kystsikring

Nu vil kommunen også indgå i en dialog om hvordan kysten ved Lildstrand kan sikres.

Thisted Kommune melder sig nu på banen i sagen om kystsikring i Lildstrand. Kommunen vil sætte dialogen i gang. Og det er der brug for - for det er langt fra først gang at havet tager en stor bid af det gamle fiskerleje.

Ellen Thomsen har boet i Lildstrand i 71 år. Storm for storm har hun set havet æde sig ind på byen. Nu ser det ud til at hjælpen er på vej.

- Der kommer til at ske det, at jeg allerede fra i går har rettet henvendelse diverse steder og i næste uge bliver der holdt et møde. Det vi har aftalt det er, at vi skal have en dialog i gang og finde ud af en måde, vi kan lave det sikring på, siger Kaj Kirk, som er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Ellen Thomsen husker tydeligt den første storm i 1970:

- Det var det samme - det var bare storm i oktober og så brast det hele sammen om natten. Det der faldt i havet i 1970, det var vores levevej, siger Ellen Thomsen, der bor i området.

Nu er stormen Urd skyld i at havet endnu en gang har taget en stor bid af kysten.
I 1986 blev en del af kysten i Lildstrand sikret. Borgerne i de udsatte huse er selv klar til at putte penge i mere kystsikring. Men her støtter kommunen ikke i første omgang: 

- Det vil jeg ikke love her og jeg vil heller ikke udelukke det. I første omgang blir det i form af arbejdskraft fra kontoret, siger Kaj Kirk, som er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

85-årige Ellen Thomsen håber bare på hurtig handling.

- Det er umuligt at sige hvad der sker. For havet det er ikke noget man skal spøge med, siger Ellen Thomsen, der bor ved stranden.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.