Kommunen vil i dialog om kystsikring

Nu vil kommunen også indgå i en dialog om hvordan kysten ved Lildstrand kan sikres.

Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Thisted Kommune melder sig nu på banen i sagen om kystsikring i Lildstrand. Kommunen vil sætte dialogen i gang. Og det er der brug for - for det er langt fra først gang at havet tager en stor bid af det gamle fiskerleje.

Ellen Thomsen har boet i Lildstrand i 71 år. Storm for storm har hun set havet æde sig ind på byen. Nu ser det ud til at hjælpen er på vej.

- Der kommer til at ske det, at jeg allerede fra i går har rettet henvendelse diverse steder og i næste uge bliver der holdt et møde. Det vi har aftalt det er, at vi skal have en dialog i gang og finde ud af en måde, vi kan lave det sikring på, siger Kaj Kirk, som er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Ellen Thomsen husker tydeligt den første storm i 1970:

- Det var det samme - det var bare storm i oktober og så brast det hele sammen om natten. Det der faldt i havet i 1970, det var vores levevej, siger Ellen Thomsen, der bor i området.

Nu er stormen Urd skyld i at havet endnu en gang har taget en stor bid af kysten.
I 1986 blev en del af kysten i Lildstrand sikret. Borgerne i de udsatte huse er selv klar til at putte penge i mere kystsikring. Men her støtter kommunen ikke i første omgang: 

- Det vil jeg ikke love her og jeg vil heller ikke udelukke det. I første omgang blir det i form af arbejdskraft fra kontoret, siger Kaj Kirk, som er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

85-årige Ellen Thomsen håber bare på hurtig handling.

- Det er umuligt at sige hvad der sker. For havet det er ikke noget man skal spøge med, siger Ellen Thomsen, der bor ved stranden.