Løkke afviser at stille op i samråd om landbrugspakke

Enhedslisten kalder det utilgiveligt, at statsminister Lars Løkke ikke vil deltage i samråd om landbrugspakke.

Flere partier har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd, efter at Berlingske skrev, at regeringens top var advaret om, at der var problemer med beregningerne bag landbrugspakken. Men partierne får ikke svar i et samråd fra statsministeren.

 

Lars Løkke Rasmussen er ikke forpligtet til at møde op, og lige som sin forgænger Helle Thorning-Schmidt (S) benytter han nu muligheden for at nægte at deltage i samrådet.

- Jeg skal på den baggrund oplyse, at jeg af principielle grunde ikke finder anledning til at besvare samrådsspørgsmålene, der vedrører regeringsinterne forhold, skriver Lars Løkke Rasmussen i et brev til Miljø- og Fødevareudvalget.

 

Statsministeren vil dog svare på to af de fem samrådsspørgsmål. Men det skal ske skriftligt:

- For så vidt angår samrådsspørgsmålene, som angår statsministerens tilsynsforpligtelse generelt, bemærkes, at jeg naturligvis gerne vil redegøre herfor over for Folketinget.

- Det er dog min vurdering, at der er tale om et emne, som bør drøftes med Udvalget for Forretningsordenen, og som bedst egner sig til skriftlig besvarelse.

- Jeg skal derfor opfordre til, at spørgsmålene stilles af Udvalget for Forretningsordenen til skriftlig besvarelse, skriver Lars Løkke Rasmussen i brevet.

 

Beslutningen får hård kritik fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

- Lars Løkke har øjensynligt været involveret i at vildlede Folketinget og den danske befolkning og nægter nu at møde op og forklare sig. Det er utilgiveligt.

- Han tramper på Folketinget, som har skullet tage stilling til landbrugspakken på et åbenlyst falsk grundlag, og han tramper på grundlæggende demokratiske spilleregler, siger Pernille Skipper.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.