Kun én livreddende aktion: Sommeren har været nem for livredderne

Trygfondens nyeste tal viser, at det har været en rolig sommer for Vestkystens mange livreddere sammenlignet med andre år.

Jens Høj Christiansen har denne sommer været livredder i Thyborøn, Hvidbjerg, Blokhus og på Bornholm. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Hvert år sidder Trygfondens kystlivreddere trofast i deres tårne fra slutningen af juni til midten af august. I år har livredderne haft god tid til at oplyse gæsterne om badesikkerhed, for aktioner har der ikke været mange af.  

Trygfondens nyeste tal viser nemlig, at livredderne på Vestkysten kun har været på én livreddende aktion over for 11 i 2018. Derudover har der også været langt færre udkald til skader som eksempelvis snitsår, forstuvninger og brandmandsmærker. 74 i år mens der var 139 i 2018.

Selvom folk opfører sig sikkert på stranden, så har der stadig været rigtig meget at se til, når der netop har været så mange mennesker.

Jens Høj Christiansen, livredder

Noget af forklaringen ligger måske i vejret. Sommeren 2018 var en skoldhed en af slagsen, mens juli 2020 var den koldeste i 22 år. Vejret har dog langt fra holdt folk væk fra strandene.

- Der har været rigtig meget at se til, for der har vært rigtig mange mennesker på strandene. Så selvom folk opfører sig sikkert på stranden, så har der stadig været rigtig meget at se til, når der netop har været så mange mennesker, siger Jens Høj Christiansen, der i disse uger er livredder ved tårnet i Thyborøn.

En anden årsag kan måske også findes i typen af strandgæster. Modsat andre år er det primært danske turister, som fylder strandene, og de kender muligvis de danske kyster bedre.  

Oplysning om SUP

Det er blevet populært som aldrig før at stå på de såkaldte SUP-boards - stand up paddle-boards. Netop disse boards har også givet livredderne noget at se til.

- Dem har vi brugt mange kræfter på. Der er mange, der ikke ved, hvordan man færdes sikkert på dem, når de går ud og køber dem. Vi har brugt en del tid på at hente folk ind på dem ude på vandet, eller været nede at snakke, undervise og oplyse dem om, hvordan man bruger dem, siger Jens Høj Christiansen.

Livredderne er i tårnene til og med 19. august.

02:30

Video: TV MIDTVEST, arkiv.

Luk video