Kristendemokraterne fylder 50 år i coronaens skygge: - Vi tror stadigvæk på det

På trods af udskudt fejring er der grund til optimisme i partiet, lyder det fra en af partiets stemmeslugere, Kristian Andersen, der sidder i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er en helt særlig dag i dag.

Sådan lyder det fra Kristian Andersen, der er 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune – og en af Kristendemokraternes helt store stemmeslugere.  

Partiet skulle i dag have fejret sin 50 år lange historie i dansk politik.

Partiet havde planlagt en stor fest i Aarhus på den efterskole, hvor partiet blev dannet for 50 år siden, og der var både inviteret medlemmer, gamle folketingsmedlemmer, journalister og gæster fra udlandet. 

Men coronavirussen har sat en stopper for festlighederne. 

- Det er rigtig ærgerligt. Det er jo altid skønt at kunne fejre noget, man er glad for. Der er mange, som har været med i det her parti i rigtig mange år, som gerne ville have givet hinanden en highfive, fortæller Kristan Andersen.

For der er meget at fejre for Kristendemokraterne, mener han.

quoteVi har haft et vedholdende fokus på det forebyggende arbejde, der skal sikre, at børn får en god opvækst i familien.

Kristian Andersen, stemmesluger for Kristendemokraterne. 

- Alle ved jo, at det var meget tæt på, vi kom i Folketinget ved det seneste valg, så det kunne have givet et boost at sige: Ja, vi er her stadigvæk, og vi tror stadigvæk på det, siger Kristan Andersen (KD).

Optimisme og håb

Med 50 år på bagen er det et oplagt tidspunkt for Kristendemokraterne at gøre status. Og selvom pladserne i Folketinget glippede ved det seneste Folketingsvalg, mener Kristian Andersen fortsat, at Kristendemokraterne er et relevant parti. 

- Jeg synes, vi har evnen til at være et parti, der ikke vil dø. KD er også et parti, der tilpasser sig samfundets nye udfordringer, samtidig med vi har nogle helt centrale værdier, vi står fast på, siger Kristian Andersen.

Han pointerer, at familiepolitikken har fyldt, lige siden KD blev stiftet.

- Det er det gode liv for den enkelte, familien og den ældre, vi er optaget af. Derfor mener jeg, vi også har en fremtid de næste 50 år, siger han. 

Det er netop også partiets vedholdende arbejde med at sætte familiepolitikken på dagsordenen, som Kristian Andersen mener, er et af partiets vigtigste bedrifter i dets levetid. 

- Vi har haft et vedholdende fokus på det forebyggende arbejde, der skal sikre, at børn får en god opvækst i familien, og så har vi haft en særlig opmærksomhed rettet mod de udsatte borgere, som ikke får de samme vilkår i opvæksten, som så mange andre får, siger han. 

Satser benhårdt på kommende valg

Kristian Andersen fortæller også, at partiet klør på og har fuldt fokus på de kommende kommunal- og regionsrådsvalg om halvandet år.

- Det skulle meget gerne være valg, vi går styrket ud fra. Derefter har vi fokus på det næste folketingsvalg. Vi samler vælgererklaringer for at få de sidste i hus, og vi håber, vi kan få de sidste stemmer, der skal til, så vi kan genindtage Folketinget, siger Kristian Andersen. 

Fejringen af Kristendemokraternes 50 års-jubilæum er udskudt til efteråret, hvor man vil fejre jubilæum og holde landsmøde på samme tid. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.