Kræver lovændring efter dødsfald

Sikkerhedskravene til gasanlæg i campingvogne skal skærpes. Den opfordring lyder nu fra flere sider efter en dødsulykke ved Brande forleden.

Gas til komfur og varme er en uundværlig del af campinglivet. Men det kan potentielt blive en yderst farlig del af hyggen, hvis ikke alt er i orden.

I weekenden omkom to unge mænd ved Brande af kulilteforgiftning efter læk fra en gasradiator. Ulykken har sat fokus på, at der i Danmark ikke er et lovkrav om gastest af campingvogne.

- Nu har vi lige haft en dødsulykke, og det er selvfølgelig dybt tragisk, og derfor vil vi selvfølgelig også til hver en tid bakke op omkring alle de tiltag, der kan gøre, at vi kan komme ned på en nulprocent i dødsulykker, siger mediechef i Dansk Camping Union Anne-Vibeke Isaksen.

Derfor ønsker Dansk Camping Union nu et lovkrav om regelmæssig gastest af campingvognene.

På Viborg Søcamping opfordrer de kraftigt gæsterne til at få undersøgt deres gasanlæg. 27 har meldt sig til en test i weekenden. Alligevel kunne forpagteren godt ønske sig et lovkrav på området.

- Jeg synes jo, det er rigtig trygt, og godt for os andre at vide, at folks vogne er i orden, når de kommer her. Blandt andet, fordi de ligger så tæt, siger forpagter Jytte Gleerup.

Norge og Tyskland har lovpligtige sikkerhedstjek af gasanlæg, mens der herhjemme blot bliver anbefalet et tjek hvert andet år. Men det ændrer sig måske nu.

- Når der sker ulykker af den art, som vi har set her, så er det desværre altid nogle meget alvorlige ulykker, og det gør også, at vi er nødt til at overveje, om vi skal stramme lovfivningen for at undgå at de her ulykker sker, mener Karin Gaardsted (S).

På campingpladsen i Viborg vil de ikke have problemer med et obligatorisk sikkerhedstjek - faktisk tværtimod.

- Der bliver lavet så mange love, som man kan synes er lidt overflødige, men det her er da i hvert fald ikke overflødigt. Det er det jo tydeligt bevis på, siger campist Arne Nørgaard.

Karin Gaardsted vil nu rejse spørgsmålet om lovpligtig gastest over for transportminister Magnus Heunicke.

Dansk Camping Union ønsker et lovkrav om regelmæssig gastest af campingvogne.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.