Konservativ kritiserer Orla Østerby for fravær i Folketinget: - De her tal taler deres tydelige sprog

Midt- og Vestjylland har brug for aktive folketingsmedlemmer, mener konservativt byrådsmedlem. Orla Østerby mener, at kritikken er urimelig.

Kan man være aktiv som folketingsmedlem uden at møde op til afstemningerne i Folketinget?

Det mener byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Herning, Rasmus Norup, ikke, og derfor retter han nu kritik mod den tidligere partikollega Orla Østerby, der i december 2020 meldte sig ud af partiet og blev løsgænger.

Orla Østerby passer ikke sit arbejde tilfredsstillende, siger Rasmus Norup, efter BT i går bragte tal, der viste, at løsgængeren kun har stemt i Folketingssalen ganske få gange siden oktober.

- Vi har så få folketingsmedlemmer i Midt- og Vestjylland, at vi som område ikke kan være tjent med, at der nu i en lang periode har været et folketingsmedlem, som ikke har lavet noget som helst overhovedet, for det er det, tallene viser, siger Rasmus Norup, der er manden, der skal overtage Orla Østerbys plads, hvis han forlader folketinget, til TV MIDTVEST.

Men kommer du ikke bare med den her kritik, så du kan komme til?

- Jeg stiller ikke op til Folketinget næste gang, så jeg kunne egentlig være ligeglad. Men jeg synes, man har en forpligtelse som folketingsmedlem til at kæmpe for Midt- og Vestjylland, og derfor synes jeg, at det er det, man skal gøre, eller også skal man finde noget andet at lave.

Orla Østerby genkender ikke kritikken

Har deltaget i ganske få afstemninger

Der har været i alt 481 afstemninger i Folketinget, siden det åbnede i oktober. Orla Østerby har ifølge BT deltaget i to. Altså under én procent af afstemningerne.

Samtidigt fortæller avisen, at han i perioden ikke har stillet et eneste spørgsmål til en minister, fremsat et beslutningsforslag eller skrevet kronikker og læserbreve.

Han har dog i perioden deltaget i seks ud af i alt 24 møder i Europaudvalget, som er det eneste folketingsudvalg, som han er medlem af, i perioden efter han har meldt sig ud af De Konservative.

I de syv måneder har han få en løn på næsten 450.000 kroner.

Det er ikke godt nok, siger Rasmus Norup.

- Jeg synes, der skal ske noget nu. De her tal taler deres tydelige sprog. Enten synes jeg, han skal trække sig, eller også så skal han gøre det, som egentlig burde være en selvfølge, nemlig passe sit arbejde og repræsentere Vestjylland på Christiansborg, slår han fast.

Orla Østerby til Folketingets åbning i oktober 2020.
Orla Østerby til Folketingets åbning i oktober 2020.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST