Knivstikkeri i Viborg - Det var tæt på at gå rigtig galt

En 31-årig mand blev natten til søndag stukket i maven foran et værtshus i Viborg.

Lørdag aften er som regel lig med højt humør og feststemte mennesker i gadebilledet. På denne uges udgave af lørdagen blev den sædvanlige festlige stemning i Viborg midtby dog afbrudt brat, da en 31-årig mand blev stukket i maven med en kniv.

quoteOperationen er gået godt, og han er uden for livsfare. Det var dog en alvorlig situation. Det var tæt på at gå rigtig galt.

Henrik Nielsen, Vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

- Der opstod noget uorden foran et værtshus. I den forbindelse var der to mænd, der trak en kniv hver, og det endte så med, at en 31-årig mand bliver stukket i maven, fortæller Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Episoden fandt sted ude foran Bodega Sankt Hans, der ligger på St. Sankt Hans Gade i det centrale Viborg. Politi og ambulance blev tilkaldt klokken 03:41, og den 31-årige mand blev derefter kørt til Regionshospitalet i Viborg.

- Operationen er gået godt, og han er uden for livsfare. Det var dog en alvorlig situation. Det var tæt på at gå rigtig galt, fortæller vagtchefen. 

Midt- og Vestjyllands Politi har efterfølgende anholdt to lokale mænd fra Viborg på henholdsvis 26 og 34 år i forbindelse med episoden. Politiet er stadig ved at undersøge, hvad årsagen til knivstikkeriet har været.

De to mænd blev søndag fremstillet i Grundlovsforhør. Det foregik for lukkede døre, og her blev de to sigtede varetægtsfængslet i fire uger frem til den 6. marts.

Travl nat hos Midt- og Vestjyllands Politi

I det hele taget har det været en travl nat hos Midt- og Vestjyllands Politi. Udover episoden i Viborg blev der også trukket en kniv under en taxatur i Silkeborg. 

Her var det en 22-årig lokal mand, der truede en taxachauffør med kniv efter, at de to var uenige om betalingen.

- Derudover har vi haft flere voldssager, som vi er ved at danne os et overblik over. Det har været en nat på højtryk, fortæller vagtchef Henrik Nielsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.