Kniv-cowboy skal ikke i fængsel

Fritidscowboy dømt skyldig i overtræde våbenloven. Men han skal ikke i fængsel. Retten mener, at han havde grund til at tro, at han havde lov at bære knive offentligt

Martin Boas Dahl er overtrådt våbenloven ved at gå med flere store knive som en del af sin cowboyudklædning til en country-festival på Mors sidste sommer.

Den 39-årige svendborgenser var sidste sommer til country-festival i Nykøbing sammen med cowboy-foreningen Gunslingers fra Viborg. Til festen om aftenen mødte han op i sit cowboy-kostume - og til det hørte tre knive. Men da politiet dukkede op, blev han sigtet for at overtræde våbenloven, og byretten idømte ham senere syv dages fængsel.

Det er den dom, som Vestre Landsret netop har omstødt.

Martin Boas Dahl fra Svendborg havde nemlig fået våbentilladelse til at bære knive. Den tilladelse har Fyns Politi udstedt hele to gange - men det var en fejl, oplyste anklageren under retssagen. Tilladelsen skulle kun have omfattet at samle på knive.

Derfor vurderer Vestre Landsret, at Martin Boas Dahl har handlet i god tro, når han har båret knivene offentligt med henvisning til sin våbentilladelse.

Vestre Landsrets dom lyder derfor, at Martin Boas Dahl er skyldig i overtrædelse af våbenloven og understreger dermed, at det ikke er et "anerkendelsesværdigt formål", der berettiger til at gå med knive, at man skal være klædt ud som cowboy til en countryfestival.

Men byrettens straf på syv dages fængsel bortfalder altså, fordi Martin Boas Dahl handlede i god tro.

Læs Vestre Landsrets dom og begrundelse her:http://www.domstol.dk/VestreLandsret/nyheder/pressemeddelelser/Pages/Strafbortfaldtilcowboyiknivsag.aspx

Hør statsadvokaten i Viborg, Peter Brøndt-Jørgensens forklaring på, at han som offentlig anklager ikke fik ret i, at Martin Boas Dahls skulle straffes med fængsel:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.