Helle var bange for at køre motorcykel: Men i en drøm kaldte Gud hende til mission på to hjul

Motorcykelsæsonen er så småt skudt i gang. Men i MC Kilden er det mere end læderveste og larmende motorer, der knytter medlemmerne sammen. En dag i marts var klubben samlet i Kjellerup.

Helle Biker (1)
Foto: Katrine Jensen/Lærke Nord, TV MIDTVEST

Det er blevet forår - og solen og varmens komme betyder også at motorcyklerne sytøves af og trækkes ud af sin vinterhi i garagen. 

I Kjellerup mødes en flok ikke helt almindelige bikere til årets sæsonstart. 

Helle Bang fra Skjern er med. Hun er kasserer i den kristne motorcykelklub, MC Kilden.

Hun var været medlem i mere end ti år. Med store gule kors på ryggen vil hun og de andre medlemmer skilte med deres religiøse overbevisning i motorcykelmiljøet. 


- Jeg elsker at tage hjelmen på og køre ud i det fri, fortæller Helle Bang til TV MIDTVEST.

Men sådan har det ikke altid været. 

Blev biker i en drøm 

Helle Bangs mand kørte motorcykel. Det samme gjorde hendes søster. Men selv blev hun køresyg af at sidde bag på det osende, larmende og hurtige væsen. 

Men for 13 år siden havde hun en drøm, som ændrede hendes liv.

- Jeg drømte, at jeg havde klubbens rygmærke på. Jeg kunne ikke se, om jeg sad bag på eller forrest på motorcyklen, men jeg havde rygmærket på, fortæller hun. 

Det tog hun som et klart tegn fra Gud. 

- Jeg ser det som et kald, at jeg skulle være medlem af MC Kilden, for man skal være medlem for at bære rygmærket, forklarer Helle Bang.

0:27
Bøn, bibel og bike. I MC Kilden er motorcyklen kun en bi-ting. Gud er centrum for det hele.
Foto: Lærke Nord, TV MIDTVEST

Sæsonstart gav dårlig mave

I begyndelsen var det svært at følge Guds kald. Helle var ikke glad for at køre motorcykel og hun havde heller ikke råd til at købe en. I stedet lånte hun et bagsæde hos sin søster, som allerede var medlem af MC Kilden. 

- Hvert år, når vi skulle i gang med at køre igen i marts-april, fik jeg dårlig mave, fordi jeg var bange for at køre, fortæller Helle Bang. 

Nu er det igen sæsonstart for de kristne bikere. De samledes første gang i Kjellerup og kunne denne gang byde et nyt medlem velkommen.

Det er ikke tit, det sker, og nye medlemmer skal være på prøve i et år, før de kan kalde sig fuldgyldigt medlem og få et stort, gult kors syet på ryggen af deres lædervest. 

- Vi kan ikke have folk, som kører vildt eller drikker, til at køre rundt med vores rygmærke, for det ville stride imod vores vedtægter, fortæller Helle Bang. 

Vil være tæt på hårdt miljø 

Selvom nogen måske ikke forbinder bibellæsning og kaffe med motorcykler og læderveste, så er det en kombination, der giver rigtig god mening, mener Helle Bang. 

- Hvis vi ikke tør fortælle motorcykelisterne om Jesus, så får de ikke mulighed for at komme til at tro, siger hun. 

Selvom det ikke er lige netop den her klubs primære formål, er det vigtigt, at selv de hårdeste negle i miljøet hører om troen.

- Jesus tog sig heller ikke kun af de raske, han opsøgte de syge og udstødte, påpeger Helle Bang. 

Når man selv kører motorcykel, kører med rygmærke og mødes på bikernes træf, så er det nemmere at komme ind på livet af andre bikere. 

- Der er bare noget i motorcykelmiljøet, som gør, at vi søger hinanden og altid hilser på vejene. Man er mere åben, når det er et andet menneske med en motorcykel. Vi oplever også, at folk opsøger os, fordi de ser, at vi har et kors på ryggen, og så vil de gerne tale om liv og død - og tro, fortæller Helle Bang. 

Du kan møde Helle og de andre bikere til optagelsesritual i Kjellerup på TV MV Play. 

EPISODETEASER