Grænsekontrol vil få konsekvenser her i landsdelen

Den midlertidige grænsekontrol vil ifølge Danske Speditører også få konsekvenser her i landsdelen.

Regeringen har mandag indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det kan også få konsekvenser i det midt- og vestjyske.

Alene speditionsfirmaet Alpi fra Herning krydser hver dag grænsen mellem 10 og fyrre gange, når firmaet leverer varer til det meste af Europa. 

Virksomheden frygter nu, at kontrollen vil resultere i køer og lang ventetid ved grænserne.

- Grænsekontrollen kan betyde, at vi får nogle forsinkelser på vores transporter til udlandet især Sverige og Tyskland. Det er ret nyt, så vi kan ikke sige præcis, hvad det vil betyde, men vi forudser, at det får nogle konsekvenser, fordi folk skal holde stille, og der er begrænset adgang, siger Karl Christensen, afdelingschef, Jura, Alpi og formand for Danske Speditører i Midtjylland.

Dermed kan chaufførerne få svært ved at nå det, de normalt når, og det er dyrt for speditørerne.

- Når vi ikke når vores planlagte program, så er der nogle ting, vi må droppe på en terminal, og så skal vi bruge en ekstra omkostning for at få det kørt ud. Den ekstra omkostning er vi nødt til at forholde os til og få dækket ind. Så det kan i værste fald komme til at betyde ekstra fragtomkostninger hos kunderne og for branchen som sådan, siger Karl Christensen, der oplyser, at forsinkelserne skal være på halve eller hele timer, før de betyder noget.   Afdelingschef, Jura, Alpi og fmd. Danske Speditører, Midtjylland.

I første omgang skal politiet foretage stikprøver frem til 14. januar, men kontrollen kan meget vel blive forlænget.

I helt ekstraordinære situationer tillader Schengen-samarbejdet midlertidig grænsekontrol i op til to år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.