Flere forældre bestiller madpakker til børnene på nettet

Det er blevet populært blandt forældre at få andre til at lave madpakker til børnene. Det nyder virksomheder i Herning og Ans godt af.

quoteIndimellem, når det lige skal gå stærkt, er det nemt at bestille mad til børnene dér og slippe for at smøre madpakker.

Lisbeth Hermansen, forælder, Ans

Det der med at smøre rugbrødsmadder. Det tager tid. For meget tid, mærker de hos Tinnes Køkken i Ans, der leverer madpakker til elever på 12 skoler i Midt- og Vestjylland.

- Det er steget rigtig meget. Det er det. Vi er jo også som udgangspunkt tre mand i gang. Hver dag, forklarer indehaver Tinne Ferguson.

Virksomheden laver cirka 500 madpakker om dagen.

Herning-virksomhed står bag

Det er skolemad.nu, som Tinnes Køkken leverer madpakker gennem. En virksomhed fra Herning, der blev stiftet for seks år siden. Siden da er interessen vokset.

- Vi kan jo se i forhold til de første par år, at der er flere, der bruger det helt generelt. Og de, der bruger det, bruger det oftere, siger stifter Rene Kirkeby Jørgensen. 

En elev på Bøgeskovskolen i Bjerringbro nyder sin pizza, som forældrene har bestilt via skolemad.nu.
En elev på Bøgeskovskolen i Bjerringbro nyder sin pizza, som forældrene har bestilt via skolemad.nu.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Skolemad.nu har 30.000 brugere og aftaler med 110 skoler landet over.

Når det skal gå stærkt

Lisbeth Hermansen fra Ans er én af de forældre, der gør brug af tjenesten. Én gang om ugen bestiller hun frokost til sine børn på skolemad.nu.

- Indimellem, når det lige skal gå stærkt, er det nemt at bestille mad til børnene dér og slippe for at smøre madpakker, fortæller hun.

Det er fredag, der er den helt store dag, når man kigger på, hvor meget skolemad der bliver bestilt i løbet af ugen.