FC Midtjylland misser top seks

For første gang i 17 år er FC Midtjylland ude af den vigtige top seks, hvor mesterskabet bliver afgjort.

Gustav Isaksen og FCM missede en plads i mesterskabsspillet ligesom Silkeborg, efter at de to hold søndag spillede 3-3.

Sæson 2022-2023 bliver en historisk dårlig en af slagsen for FC Midtjylland.

Søndag eftermiddag spillede Silkeborg IF og FC Midtjylland nemlig uafgjort på Jysk Park i 3F Superligaens sidste runde i grundspillet.

Det var vigtigt for ulveklubben at få en sejr, hvis de skulle gøre sig håb om en plads blandt rækkens seks bedste hold. Det er blandt dem årets Superliga-vinder bliver fundet.

Men sådan blev det ikke, kampen endte 3-3.

Det er første gang i 17 år, at FC Midtjylland ikke er en del af mesterskabsslutspillet.

Hjemmeholdet startede ellers opgøret bedst med masser af boldbesiddelse og optræk til chancer, men det var FCM, der bragte sig foran efter 14 minutter.

Højrebacken Mads Døhr Thychosen kastede et langt indkast ind i Silkeborg-feltet, og her dukkede forsvarskollega Stefan Gartenmann op og headede gæsterne i front.

Efter målet fortsatte Silkeborg med at lægge tryk på FCM, og efter en halv times spil sendte Silkeborg-spydspidsen Tonni Adamsen Jysk Park i ekstase med udligningen til 1-1.

I overtiden af første halvleg kom FCM tilbage i front, da angriberen Aral Simsir driblede sig gennem Silkeborg-forsvaret og sparkede bolden ind til 2-1.

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor FCM stod dybt og Silkeborg var mest på bolden.

Det gav pote for hjemmeholdet efter en times spil, da venstrebacken Lucas Engel fandt backkollega Oliver Sonne bagest i feltet, og Sonne sparkede bolden op i hjørnet til 2-2.

Med et kvarter igen bragte FCM sig foran for tredje gang i kampen. Forsvarsspilleren Joel Felix lavede en stor fejl og forærede FCM-profilen Gustav Isaksen en friløber, og han sparkede den stensikkert ind bag Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Efter 86 minutter udlignede Silkeborg for tredje gang, da den indskiftede angriber Alexander Lind saksesparkede bolden i mål efter en dødbold.

I overtiden scorede indskiftede Juninho tilsyneladende til 4-3 for FCM, men det blev annulleret for offside af VAR, da en FCM-spiller befandt sig i offside. Kampen endte dermed uden vinder.