FCM med kniven for struben: - At vi ligger her, er vores egen skyld

FC Midtjylland er i alvorlig risiko for ikke at komme med i slutspillet, efter holdet tabte 1-3 til Lyngby på hjemmebane. Anføreren kalder situationen forfærdelig.

Det var en meget skuffet FCM-anfører, som TV MIDTVEST mødte efter dagens kamp mellem FC Midtjylland og Lyngby.
Det var en meget skuffet FCM-anfører, som TV MIDTVEST mødte efter dagens kamp mellem FC Midtjylland og Lyngby.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

FC Midtjylland har ryggen mod muren, efter ulvene søndag tabte 1-3 på hjemmebane mod superligaens absolutte bundhold Lyngby foran godt 8000 tilskuere. 

I de seneste fem sæsoner har FC Midtjylland ellers vundet enten guld eller sølv. Men nu hænger medaljedrømmene i Superligaen en meget tynd tråd.

- Lige nu fylder irritationen over, at vi taber en så afgørende kamp, siger ulvenes anfører, Erik Sviatchenko efter nederlaget.

I kampen skulle der ellers jages vigtige point, for at FC Midtjylland kunne blive en del af top 6 og dermed Superligaens mesterskabsslutspil.

Med nederlaget ligger FCM nummer otte i ligaen og er blot ét point fra top-6, men den afstand kan blive forøget, når runden er færdigspillet.

Det betyder altså, at de stadigvæk er langt fra slutspillet.

- Det handler om overlevelse. Vi har sat os selv i en forfærdelig situation, siger Erik Sviatchenko.

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko kæmper om bolden mod Lyngbys Frederik Gytkjær i søndagens kamp på MCH Arena i Herning.
FC Midtjyllands Erik Sviatchenko kæmper om bolden mod Lyngbys Frederik Gytkjær i søndagens kamp på MCH Arena i Herning.
Foto: Henning Bagger / Scanpix

Kæmpe mismatch

Den udsatte placering i ligaen har anføreren meget svært ved at se sig selv og holdet stå i. 

Han kalder det for et 'kæmpe mismatch', at FC Midtjylland nu kæmper for at undgå nedrykningsslutspillet. Det hænger dårligt sammen med klubbens selvbillede.

- Vi kender ikke Midtjylland som et hold, der skal være her. Men vi har sat os selv i situationen, og vi tager fulde ansvar alle sammen. Vi har bare ikke været gode nok. Det har været en lang sæson indtil videre, vi har spillet mange kampe. At vi ligger her er vores egen skyld, siger Erik Sviatchenko efter nederlaget.

Han har svært ved at sætte ord på, hvad der helt præcis gik galt på banen søndag, men peger på, at spillerne måske var for nervøse.

- Det kan godt være, at vi overtænker tingene. Vi har ikke det der flow, som vi gerne vil have. Vi virker febrilske og stressede over kulden. Det er frustrerende, selvom jeg ved, at vi kan gøre det, siger han.

FC Midtjylland tabte 1-3 på hjemmebane mod superligaens bundhold Lyngby.
FC Midtjylland tabte 1-3 på hjemmebane mod superligaens bundhold Lyngby.
Foto: Henning Bagger / Scanpix

Ikke være bange

Anføreren og de andre spillere skal nu se frem mod den næste afgørende kamp om at komme med i medaljeslutspillet. Den spilles næste søndag mod Silkeborg IF. 

- Vi skal løfte os selv nu, og vi har en kamp mod Silkeborg på udebane, som bliver alt andet end nemt. Lige nu er det hårdt at stå i, men vi må rejse os og gøre det der skal gøres, for at vi kan ende i en top 6, siger Erik Sviatchenko.

Og her bliver mindsettet muligvis endnu vigtigere end at have helt styr på det fodboldtekniske og taktikken, mener anføreren.

- Det handler om det, der er oppe i hjernerne på os alle sammen. Vi skal lade være med at være så nervøse og bange for at det kan glippe, siger han.

Den afgørende kamp for FC Midtjyllands videre rejse i Superligaen spilles søndag kl. 15 på JYSK park i Silkeborg.