Danske politifolk flyver til Grønland

Grønlandske politifolk får assistance af danske kolleger, efter jordskælv har ført til oversvømmelse af bygd.

11 politifolk - heraf en betjent fra Midt- og Vestjyllands Politikreds - fra Danmark er søndag fløjet til Grønland for at bistå deres kolleger i forbindelse med et jordskælv og den efterfølgende oversvømmelse.
    
De danske betjene skal assistere i den operative ledelse af redningsaktionen og skal afløse deres pressede kolleger, oplyser Rigspolitiet. De 11 kommer fra både Rigspolitiet og fra politikredse.
    
De 11 betjente er ikke den eneste hjælp, der er på vej udefra.
    
I Nuuk har et par privatpersoner indledt en indsamling af tøj, sko, legetøj og bøger, der vil blive sendt til de evakuerede, skriver den grønlandske radio, KNR.
    
Flere mennesker er kommet til skade efter oversvømmelsen af bygden Nuugaatsiaq.
    
På et pressemøde søndag oplyste politimester Bjørn Tegner Bay, at fire personer er savnet. Desuden er to hårdt tilskadekomne, mens syv er kommet lettere til skade.
    
I alt bor der 101 mennesker i den nordvestgrønlandske bygd.
    
Søndag siger politiet, at man har registreret 78 personer, som alle er blevet flyttet til Uummannaq. Redningsaktionen udføres af de grønlandske beredskabsmyndigheder i fællesskab.
    
- Det er ikke det samme, som at vi mangler og frygter for hele differencen. Borgerne kan være andre steder eller være på ferie, lyder på pressemødet.
    
Jordskælvet skete lørdag aften lokal tid. Det udløste en tsunami, der førte til høje bølger og oversvømmelser.
    
11 bygninger i Nuugaatsiq er skyllet i vandet i forbindelse med hændelsen, som flere har betegnet som en naturkatastrofe.
    
/ritzau/