Aftale om genåbning: Højskoler og efterskoler kan måske åbne 15. marts

Regeringen er enedes med støttepartierne om genåbningsplanen fra 1. marts

Der er godt nyt til efterskoler og højskoler i den aftale om genåbning, som regeringen netop har fremlagt onsdag formiddag. 

Justitsminister Nick Hækkerup siger, at partierne er enige om, at der nu skal laves flere beregninger, så der kan åbnes mere for højskoler og efterskoler fra 15. marts, hvis smitteudviklingen tillader det.

Aftalen er forhandlet på plads mellem regeringen og dens støttepartier. Både SF og Radikale Venstre har kæmpet for yderligere genåbning af de to skoleformer.

- Genåbningen stiller sig på det fundament, eksperterne har givet os, siger justitsminister Nick Hækkerup. 

Lidt mere åbning end forventet 

Detailhandel og udendørs kultur- og idrætsliv åbner også ifølge aftalen. Der bliver et loft på 25 personer for den udendørs idræt. Hvis man vil besøge en udendørs kulturinstitution som for eksempel et friluftsmuseum eller en dyrepark, er der krav om negativ coronatest, som højst må være 72 timer gammel.

Butikker under 5000 kvadratmeter må åbne i hele landet, bortset fra butikker i storcentre. Justitsminister Nick Hækkerup siger dog, at der bliver mulighed for lidt mere åbning af butikslivet med tidsbestilling. Han nævner bilforhandlere som eksempel, men siger også at det bliver i meget begrænset omfang.

I Region Nordjylland og i den vestlige del af Region Midtjylland kan efterskoler og afgangsklasser i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne åbne på mandag den 1. marts, hvis lærere og elever testes negative to gange om ugen.

I Midt- og Vestjylland gælder det alle kommuner bortset fra Favrskov og Silkeborg, hvor eleverne fortsat må blive hjemme.

Her er den nye aftale


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.