Parringstid for ulven: - I mangel af bedre tjekker den hundene ud

Det er parringstid for ulve, og den enlige hanulv i Klosterheden Plantage sender derfor mange blikke efter hunde, når de går tur med deres ejere. De kan nemlig godt få hvalpe.

Udtrykket ”en ensom ulv” betyder en person, som helst går sine egne veje.

Men den ensomme ulv, der siden begyndelsen af sidste år har boet i Klosterheden Plantage, forsøger i disse dage at komme ensomheden til livs.

Det er nemlig parringstid for ulven i februar og marts, og derfor var det et meget nysgerrigt dyr, der mødte Bente Sønderby og hendes veninde, da de for en måned siden gik tur med Bentes to hunde

- Det var tydeligt, at den var interesseret, men det var også tydeligt, at den ikke turde komme nærmere, fordi mig og min veninde var der. Ellers tror jeg, der var blevet sådan et kuld hybrider, griner Bente Sønderby til TV MIDTVEST.

Hanulven, der sidste år indvandrede fra Tyskland, er altså ekstra nærgående for tiden, men man skal ikke være bange.

Dyret er nemlig menneskesky, og derfor holder den bare øje med de muligheder, der byder sig i skoven.

Bente har mødt ulven i alt fire gange. Her er et billede, hun selv har taget.
Bente har mødt ulven i alt fire gange. Her er et billede, hun selv har taget.
Foto: Bente Sønderby

- Den er meget optaget af at finde en partner. Altså en anden ulv. Og i mangel af bedre, så er den ved at tjekke ud, om nogle af hundene, der bliver luftet, kunne være en mulig partner, siger Jens Henrik Jakobsen, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen.

Men skulle en hunhund forvilde sig alene ud i skoven, kan den godt risikere at komme hjem med mere, end den tog afsted med.

- Det ville være helt usandsynligt, men ulve og hunde kan godt få hvalpe sammen. Så nært beslægtede er de, siger Jens Henrik Jakobsen til TV MIDTVEST.

Spørger man Bente Sønderby, om hun var bange, da ulven i overført betydning kiggede sultent på hendes hunde, så er svaret klart:

- Næh, mere sådan oppe at køre på en måde. Fascineret, siger hun til TV MIDTVEST.

Hvis man støder på ulven og lykkes med at få et par videooptagelser af den, hører Naturstyrelsen gerne om det.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.