Hundeejere forfulgt i Klosterheden: Nysgerrig ulv er ingen trussel - endnu

En ulv, der flere gange har fulgt efter mennesker og deres hunde i Klosterheden Plantage, udviser naturlig adfærd i parringstiden, oplyser Miljøstyrelsen.

Klosterheden Plantage er hjemsted for bævere, krondyr, stor hornugle - og siden begyndelsen af sidste år også en hanulv, der er indvandret fra Tyskland.

Det naturskønne område mellem Lemvig, Struer og Holstebro benyttes også af mange hundeluftere, og netop de har fået ulvens opmærksomhed at føle.

Flere gange har den enlige hanulv forfulgt eller observeret mennesker og deres hunde på afstand, men i et tilfælde også så nærgående, at en hundeejer måtte afværge ulven.

Men det er normal adfærd for en hanulv i parringstiden februar-marts, skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

- Adfærden er ikke ukendt for enlige ulve, som i mangel af artsfæller kan finde på at rette deres sociale opmærksomhed mod hunde. Dette forventes at aftage hen over foråret, eller hvis ulven skulle finde en mage, står der.

Alligevel har Miljøstyrelsen henvendt sig til eksperter for at få bekræftet, at der ikke er nogen fare for menneskelig tilvænning fra ulvens side. De oplyser også, at de holder et vågent øje på udviklingen i ulvens handlinger.

- Miljøstyrelsen har rådført sig med Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, som oplyser, at den observerede adfærd jævnfør tyske erfaringer og retningslinjer ikke kan betragtes som problematisk, står der videre på hjemmesiden.

Hvis man lufter sin hund i området, skal den føres i snor, og eventuelle observationer af ulven samt billeder eller video kan indberettes til den nationale ulveovervågning.