Hver anden kører uden billet på Lemvigbanen

57 procent. Så mange kørte uden billet på Lemvigbanen, da Midtjyske Jernbaner tog kontrol.

I en prøveperiode på 10 dage tog Midtjyske Jernbaner 65 togpassagerer uden billet på Lemvigbanen. Ud af i alt 119 adspurgte. Det skriver Folkebladet Lemvig.

- Jeg tror, der havde sneget sig en kultur ind, hvor det var blevet i orden, at man ikke betalte for at køre med tog. Det var både ung og gammel, og der var ikke noget generelt billede af, hvem der snød, siger Midtjyske Jernbaners direktør, Martha Vrist til Folkebladet Lemvig.

Ingen systematisk kontrol tidligere

Kontrollen er en forsøgsordning, der begyndte 1. oktober. Midtjyske Jernbaner undrede sig over, at antallet af passagerer steg, mens der ikke skete en tilsvarende stigning af indtægterne fra billetsalget. Direktøren indrømmer dog samtidig, at de ikke har haft en systematisk kontrol.

- Tidligere kom kontrollanter fra Odderbanen også over til os for at udføre billetkontrol, men efter Odderbanen er overgået til DSB, har vi ikke haft den store kontrol, siger Martha Vrist til avisen.

Kontrollen har været på besøg i VLTJ-togene både morgen, middag og aften i hverdage og weekender. Midtjyske Jernbaner fortsætter med forsøgsordningen og kontrollerne.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Trafik.