Berthram så drabsvideo og har fortrudt det lige siden

På Fiskeriskolen i Thyborøn har knap hver femte elev set den omtalte drabsvideo fra Marokko. Berthram Jellesen er en af dem.

Berthram Jellesen kom ved et uheld til at trykke på en video, der viste sig at være drabsvideoen fra Marokko. - Det er skrækkeligt og foruroligende, siger han om de mange delinger. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Den kom pludselig ind på Facebook, og så kom jeg til at trykke på den. Jeg anede ikke hvad det var, siger Berthram Jellesen. Han kommer fra Brønderslev og er elev på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Læs også Politi om drabsvideo: Slet den med det samme!

Næsten hver femte elev på skolen har set den omtalte video, der angiveligt viser drabet på enten danske Louisa Vesterager Jespersen eller norske Maren Ueland.

Og Berthram Jellesen fortrød med det samme, at han havde klikket sig ind på den makabre video.

- Jeg fik det så dårligt bagefter. Jeg forstår ikke, at folk kan få sig selv til at gøre sådan noget!

Videoen er blevet delt flere gange af unge mennesker her i landsdelen, men ifølge Berthram Jellesen er det altså ikke en video, der på nogen måde fortjener at blive delt.

- Jeg syntes, at det er skrækkeligt og foruroligende, at folk kan få sig selv til at gøre sådan noget. Det er på ingen måde i orden. Det har jeg slet ikke noget til overs for, lyder det fra Berthram Jellesen.

00:26

Berthram Jellesen kan ikke forstå, at drabsvideoen fra Marokko er delt så meget, som den er.

Luk video

Hvorfor deler folk det her?

- De må have en underlig tankegang til tingene og tænker det ikke rigtig igennem. Det er noget mærkeligt noget.

Kan man gøre noget for at forhindre det?

Det tror jeg ikke. Der vil altid komme et eller andet, siger Berthram Jellesen.

Læs også Efter flere tilfælde: SSP kæmper mod deling af drabsvideo

Skole tager afstand

Og Berthram Jellesen er langt fra den eneste på Fiskeriskolen i Thyborøn, der har set drabsvideoen, der har floreret rundt på de sociale medier i flere uger.

- Der er et sted mellem 15 og 20 procent, der har set videoen eller i hvert fald har fået den tilsendt, siger Claus Henry Hansen, der er uddannelsesleder på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Fiskeriskolen prøver nu at forhindre flere elever i at se videoen.

- Vi har det skidt med, at så mange har set den. Vi tager stor afstand fra det. Vi har også været rundt og sige til dem alle sammen, at vi opfordrer dem til ikke at se det og få det slettet med det samme!

Claus Henry Hansen er uddannelsesleder på Fiskeriskolen i Thyborøn, hvor omkring hver femte elev har set eller fået tilsendt drabsvideoen. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Vi har den holdning til det at det er at støtte terror, så det skal de lade være med, siger uddannelsesleder Claus Henry Hansen.

Skolen har også tilbudt eleverne, at de kan få psykologhjælp, hvis de har brug for det, efter at have set videoen.

- Det er noget, der har rystet dem. Der er nogle af dem, der synes, at det er en rigtig barsk omgang, siger Claus Henry Hansen.

Efterforskningen af delingen af drabsvideoen er samlet ved Østjyllands Politi, hvor de er ved at danne sig et overblik over delingerne.

Læs også Derfor deles drabsvideoen: De søger chok-effekten

04:09 Luk video