Politi om drabsvideo: Slet den med det samme!

Massiv deling af drabsvideo får nu politiet til at arbejde på tværs af politikredsene for at finde ud af, om deling af videoen kan straffes.

- Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den. Sådan lyder meldingen i dag fra politiet. Foto: Kasper Palsnov / Ritzau Scanpix

Fredag eftermiddag har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at koordineringen af efterforskningen af videodelingerne skal samles hos Østjyllands Politi, der nu er ved at danne sig et overblik over sagerne fra alle landets politikredse. 

Læs også Børn og unges deling af drabsvideo vækker bekymring

- Med så mange sager af samme art på tværs af landet er der brug for at sikre en ensartet behandling. Vi vil derfor nu gå i gang med koordinationen på tværs af politikredsene, og finde ud af, om der er foregået noget strafbart, siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, der på det kraftigste advarer mod at dele videoen.

Forældre skal på banen

Det er i dag blevet bekræftet Midt og Vestjyllands Politi, at drabsvideoen også er blevet set og delt af børn og unge her i landsdelen. I formiddag kunne SSP i Viborg fortælle, at en skole havde henvendt sig om problemet. Politiet har en klar opfordring til både børn og voksne:  

Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør, Østjyllands Politi

- Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den. Vi er bekendt med, at videoen florerer blandt skolebørn, og vi opfordrer derfor også forældrene til at tage en snak med deres børn om, at man skal lade være med at dele videoen med andre, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Læs også Drabsvideo også delt på skole i Viborg

01:46

SSP i Viborg har til TV MIDTVEST oplyst, at man har modtaget en henvendelse fra en skole, hvor omtalt drabsvideo skulle være blevet delt. Video: Chouftv / AP / Ritzau Scanpix

Luk video