Efter flere tilfælde: SSP kæmper mod deling af drabsvideo

Efter flere tilfælde af delinger af drabsvideo, har SSP sendt skrivelser rundt i flere af landsdelens folkeskoler.

Efter flere delinger af drabsvideoen fra Marokko, arbejder flere SSP-afdelinger for at undgå, at flere elever deler den. Foto: Chouftv / AP / Ritzau Scanpix

SSP-afdelingerne i flere af landsdelens kommuner har sendt advarsler ud på folkeskolernes intranet.

Læs også Politi om drabsvideo: Slet den med det samme!

Det sker efter, at der har været flere tilfælde af delinger af drabsvideoen fra Marokko, de angiveligt viser drabet på enten danske Louisa Vesterager Jespersen eller norske Maren Ueland, som blev fundet dræbt i Marokko den 17. december sidste år.

SSP afdelingen i Viborg har modtaget flere henvendelser fra skoler i kommunen, der har oplevet delinger af dem omtalte drabsvideo.

- Vi har haft henvendelser fra to forskellige skoler i kommunen, der har oplevet delinger af videoen, siger Martin Glud, der er SSP-konsulent i Viborg.

Det vigtigste i brevet er, at vi gør forældre og elever opmærksom på, at vi har mulighed for at hjælpe dem, hvis de er i tvivl om noget.

Jan Snejbjerg Jensen, SSP-konsulent, Skive & formand for SSP-kredsen i Midt- og Vestjylland

Han kan ikke oplyse, hvilke skoler der handler om. Efter den første henvendelse lavede SSP i Viborg en skrivelse, der i sidste uge blev sendt ud til samtlige skoleledere i kommunen.

Og det har flere af landsdelens andre SSP afdelinger fulgt op på. Både i Holstebro og Skive er der blevet sendt skrivelser ud til forældre via SkoleIntra.

De opfordrer til, at forældre skal snakke med deres børn om videoen og fortælle, at børnene ikke skal se den.

Læs også Drabsvideo også delt på skole i Viborg

- Det vigtigste i brevet er, at vi gør forældre og elever opmærksom på, at vi har mulighed for at hjælpe dem, hvis de er i tvivl om noget. Så kan de bare ringe, siger Jan Snejbjerg Jensen. Han er SSP-konsulent i Skive og formand for SSP-kredsen i Midt- og Vestjylland.

- Det kan være, at de er kommet til at dele den, eller at en elev har set den eller fået den tilsendt.

Endnu uvist om det er ulovligt

Efterforskningen af delingen af drabsvideoen er samlet ved Østjyllands Politi, hvor de er ved at danne sig et overblik over delingerne.

Det er stadig uvist, om delingerne af drabsvideoen er ulovlige. Det er statsadvokaten i Viborg ved at vurdere.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at delinger af en sådan video kan være strafbar. Derfor opfordrer jeg folk til at afholde sig fra at beskæftige sig med den, sagde statsadvokat i Viborg, Kirsten Dyrmann torsdag til Ritzau.

Efter aftale med Rigsadvokaten har hun fået til opgave at undersøge sagen og dens omfang.

02:18

Den terrordræbte Louisa Vesterager Jaspersen blev bisat i Fonnesbæk kirke i Ikast

Luk video