Fiskekutter undersøgt som drabssted - nu er den frigivet

Fiskefartøjet Inger Katrine er blevet frigivet, efter politiet har afsluttet sine tekniske undersøgelser af skibet, der anses som drabssted.

3:37
Fem besætningsmedlemmer ombord på et vestjysk fartøj er sigtet for at have dræbt en sjette fisker ombord.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi har afsluttet sine tekniske undersøgelser på fiskeskibet Inger Katrine, der er omdrejningspunktet i en sag, hvor fem besætningsmedlemmer lige nu er varetægtsfængslede for drabet på en kollega.

Skibet blev frigivet af politiet fredag klokken 13.00, skriver Midt- og Vestjyllands Politi søndag på Twitter.

Anholdt ved ankomst til havnen

Sagen begyndte i mandags, hvor besætningen på fiskefartøjet klokken 05.12 kontaktede Midt- og Vestjyllands Politi med beskeden om, at en mand ombord var livløs. På det tidspunkt befandt Inger Katrine sig i Nordsøen.

En redningshelikopter blev sendt ud til fartøjet for at flyve den livløse fisker i land, men ved ankomsten til sygehuset blev han erklæret død. Den afdøde er en 41-årig mand fra den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Midt- og Vestjyllands Politi vurderede, at omstændighederne omkring dødsfaldet var mistænkelige, og derfor blev resten af besætningen bestående af fem mænd i alderen 28 til 41 år anholdt, da skibet lagde til kaj i Thyborøn onsdag aften – halvandet døgn efter de selv kontaktede politiet.

Politiets teknikere har undersøgt fiskefartøjet for tekniske beviser.

I den tid havde det på grund af voldsomt uvejr ikke været muligt for fiskeskibet at komme i havn, ligesom det heller ikke var lykkedes politiet at komme ud på fartøjet.

Grundlovsforhør varede over syv timer

De fem mænd, der alle har danske navne, blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro. Forhøret foregik bag lukkede døre og varede i 7,5 time, før dommeren besluttede at varetægtsfængsle dem alle i fire uger sigtet for manddrab.

Af sigtelsen fremgår det, at den afdøde skulle have været udsat for slag, spark og halsgreb og være død som følge af kvælning.

De fem fiskere nægter sig alle skyldige og har kæret kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.