Vælgerlussing: Knud Kristensen mister over 2.000 personlige stemmer

Forhandlingerne er i gang i Vesthimmerland, hvor Konservative mister tre mandater.

Den konservative borgmester, Knud Kristensen, har været indblandet i flere sager om inhabilitet. Det drejer sig om byggesager, hvor han blandt andet er blevet politianmeldt for at give sin egen entreprenørvirksomhed offentlige opgaver. Store dele af byrådet beretter om et "betændt arbejdsklima", et "anstrengt samarbejde" og en "splittet kommune". 

Her til aften har Knud Kristensen så måtte sande, at de konservative er gået tre mandater tilbage, og at han mister over 2000 personlige stemmer.

- Der er ingen diskussion om, at den hetz nogle enkeltpersoner har kørt mod mig, den har givet udslag i det her, siger han til TV MIDTVEST.

Forhandlinger i gang

Alle partier på nær de Konservative sidder i forhandlingslokalet. Imens sidder Knud Kristensen i vælgercaféen med sine partifælder.

- Jeg tænker, at det er sådan, det er, og det er den strategi, som der er lagt. At man skal forsøge at holde de Konservative udenfor, fordi de fylder for meget i vores byråd, og jeg erkender, at vi havde et fantastisk godt valg for fire år siden, og det har ligesom fyldt for meget for de øvrige partier, siger han.

Borgmesterposten i Vesthimmerland går til Per Bach Laursen fra Venstre, mens viceborgmesteren bliver Theresa Berg Andersen fra SF.

liveblog

Vesthimmerland


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Politik.