DF-politiker har fået stjålet sit valg-banner: - Det er simpelthen bare uartigt

Natten til søndag har ukendte gerningsmænd stjålet Anette Svindborgs politiske banner fra hendes private hjem på Mors.

Valgkampen er skudt i gang, og allerede onsdag tog Dansk Folkepartis kandidat til kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune, Anette Svindborg, første skridt i kampen om vælgernes gunst med et stort banner på på plankeværket ud for hendes hus på Præstbrovej i Øster Jølby.

quoteDet er sporløst forsvundet, og det er simpelthen bare uartigt at gøre. Det er tyveri, og det svarer til, at nogen var gået ind og havde stjålet vores vasketøj fra haven.

Anette Svindborg, kommunalbestyrelsesmedl., DF, Morsø Kommune

Men søndag morgen var banneret, der måler tre meter i bredden og halvanden meter i højden, pludselig væk. 

- Min mand skulle i Brugsen omkring ved 10-tiden, og der opdager han så, at banneret er væk. Jeg tænkte bare: ”Det er løgn, du tager pis på mig?”, lyder det fra DF-politikeren.

Banneret er sidst set hænge på sin plads lørdag aften klokken 21, men i løbet af lørdag aften eller natten til søndag har ukendte gerningsmænd altså klippet banneret ned. Tilbage er kun de plastik-strips, som Anette Svindborg og hendes mand havde sat banneret op med.

- Det er sporløst forsvundet, og det er simpelthen bare uartigt at gøre. Det er tyveri, og det svarer til, at nogen var gået ind og havde stjålet vores vasketøj fra haven, fortæller hun.

I nattens mulm og mørke har tyve fjernet bannerer, der måler tre meter i bredden og halvanden meter i højden. Tilbage er kun disse overklippede strips.
I nattens mulm og mørke har tyve fjernet bannerer, der måler tre meter i bredden og halvanden meter i højden. Tilbage er kun disse overklippede strips.
Foto: Anette Svindborg

Aflevér gerne tilbage, tak!

Anette Svindborg har meldt sagen til politiet, der dog ikke kan gøre ret meget. Men hvis der indløber flere anmeldelser fra Anette Svindborg eller andre politiske kandidater, så vil de se nærmere på sagen. Men for Anette Svindborg er sagen mere end blot tyveri.

- Det er jo et demokratisk problem. Det kan ikke passe, at nogle partier skal holdes nede, for så er det jo ikke fair konkurrence, siger hun.

VALG21 | Profil
O
Anette Svindborg
46 år | Social- og sundhedsassistent
Kandidat for Dansk Folkeparti til Kommunalvalg 2021 i Morsø.
Mærkesager: Miljø og klima, Skole/dagtilbud for børn, Socialområdet, Sundhed, Ældre
Se hele Anette Svindborgs profil

Banneret blev hængt op på plankeværket på parrets lejede grund i Øster Jølby i onsdags. En lille by, der ellers har taget godt imod Anette Svindborgs politiske engagement.

- Da jeg lørdag var ude at hænge valgplakater op i byen, så mødte jeg ikke andet end søde reaktioner og tilkendegivelser, så jeg har ingen ide om, hvem der kan finde på at stjæle mit banner, siger hun og opfordrer samtidig til, at den eller dem, der har pillet banneret ned, afleverer det tilbage.

- Det kan afleveres tilbage ganske anonymt. Man kan bare smide det over plankeværket. Det ville jeg blive rigtig glad for, siger hun.

I Dansk Folkeparti betaler kandidaterne i øvrigt selv for deres valgkamp. Banneret har en værdi af 500 kroner.