Usædvanlig gnaver fanget med en dåse makrel og mårfælde

En sydamerikansk gnaver har de seneste uger været på spil i Ikast, men nu er den fanget og flyttet ind på dyreinternatet ved Brande.

Dyreinternatet ved Brande har fået sig en ny og noget usædvanlig beboer. Det er en agouti. Det hedder sådan en gnaver her.

De er vant til at få nye beboere på dyreinternatet ved Brande, men for få dage siden fik de et dyr ind, som de aldrig haft boende før - nemlig en agouti.

- Vi har aldrig haft det dyr i hænderne før, så det er lidt spændende, men den har det godt og spiser, siger Kent Karlsen, der er internatsleder på Brande Dyreinternat.

Oprindeligt kommer agoutien fra Sydamerika, men nu er den altså flyttet ind ved Brande.

Fanget med makrel og mårfælde

Gnaveren blev fanget i et villakvarter i Ikast. Det var Jørgen Aarslev, der fik fat i den ved at lokke den i en mårfælde ved hjælp af en dåse makrel.

- Den havde makrelsalat om næsen, så den må have haft den nede i dåsen. Den var fuldstændig kuldret og sprang rundt. Vi dækkede buret af med en pressenning for at få den til at slappe af, og efter en halv time var den helt rolig.

Agoutien bor på Brande Dyreinternat, ind til Dyrenes Beskyttelse har fundet et nyt hjem til gnaveren. Ind til videre har ingen meldt sig som ejer.
Agoutien bor på Brande Dyreinternat, ind til Dyrenes Beskyttelse har fundet et nyt hjem til gnaveren. Ind til videre har ingen meldt sig som ejer.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Agoutien er set flere steder i Ikast de sidste par uger, og her er der glæde over, at den nu er fanget.

- Jo mere jeg har sat mig ind i det, jo mere imponerende er det jo, at vi har kunnet fange den med al den usikkerhed, den har givet i nabolaget. Vi vidste jo ikke, om det var et farligt dyr. Det har givet en vis ro i systemet, at den nu er fanget, siger Jørgen Aarslev og fortsætter:

- Jeg har aldrig nogensinde set sådan en før, heller ikke min svigersøn, som er kyndig i sådan noget. Det har været en sjov oplevelse.

Gyldenagoutien

Ikke forbudt i Danmark

Det er uvist, hvor mange der har en agouti som kæledyr, men den er ikke forbudt i Danmark.

-  Der er ingen handelsrestriktioner på den, og den er heller ikke på forbudslisten, så man må godt have den her, siger Kent Karlsen.

Ind til videre har ingen meldt sig som ejer af agoutien.

Dyrenes Beskyttelse vil nu forsøge at finde et nyt hjem til agouti gnaveren.