Sydamerikansk gnaver på spil i Ikast

Et usædvanligt dyr drøner for tiden rundt i Ikast. Hvor den kommer fra, ved politiet ikke. Men de er overbeviste om, at den stammer fra Sydamerika.

Den ligner egentlig en stor rotte. Alt efter art kan den veje op til seks kg. Og så stammer den fra den anden side af Atlanten. En Agouti på fri fod i Ikast, er de ret overbeviste om hos Lokalpolitiet i Herning.

Onsdag spottede en kontoransat hos politiet dyret uden for sit hus på H. C. Andersens Vej i Ikast. Ifølge politikommissær Henning Præstegaard er den blevet set flere steder i byen.

- Vi håber, at der er en ejermand, der melder sig. Lige nu har vi ikke en efterlysning på den, men den kan nok ikke klare sig i vores klima, når det først bliver efterår, siger han til TV MIDTVEST.

Ifølge Randers Regnskov har Gyldenagoutien som andre gnavere en tilbøjelighed til at hamstre, og så er den én af de få dyr, der kan åbne paranødder uden værktøj. Samtidig er dyret kendetegnet ved, at den på grund af sin nervøse natur almindeligvis holder sig på lang afstand af bebyggelse. I Sydamerika er det et dyr, mennesker spiser.

Ved I noget om dyret i Ikast, kan politiet kontaktes på 1 1 4.