Støjberg: - Jeg er mildt sagt overrasket over dommen

Inger Støjberg er overrasket over dom, hvor beboer fra Kærshovedgård bliver frikendt for ikke at have overholdt meldepligt.

Sharvin Shojaie har været beboer på Kærshovedgård ved Bording i flere år. Men det skal han ikke længere være. Det blev bestemt ved retten i Herning torsdag i sidste uge.

Han var tiltalt for ikke at overholde sin ’opholds- og meldepligt’ på Kærshovedgård og Sandholmlejren. Men de anklager er han blevet frikendt for. En dom der overrasker udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som er valgt i Skive.

- Jeg er mildt sagt overrasket over den dom, der faldt i torsdags. Nu ligger det så ved anklagemyndigheden, og der kan selvfølgelig ske en anke i den her sag, siger Inger Støjberg, da hun i dag var på besøg ved udrejsecentret Kærshovedgård. 

Kan dommen komme til at få konsekvenser?

- Jeg ønsker det skrappeste regime overhovedet om dem, der er på tålt ophold, men selvfølgelig også de udvisningsdømte. Fordi vi kan selvsagt ikke være tjent med, at de render rundt og skaber utryghed og også, for nogles vedkommende, decideret kriminalitet, siger Inger Støjberg.

- Det er derfor, vi flere gange har strammet skruen i forhold til både opholdspligt og meldepligt og underretningspligt. Vi vil fortsat have et blik for det.

Fire års meldepligt

Ved domsafsigelsen torsdag begrundede dommeren frifindelsen med, at Sharvin Shojaie har været på opholds- og meldepligt i mere end fire år, og at det er ude af proportioner med hans samlede situation.

Dommerne brugte udtrykket ude af proportioner, at han har siddet i fire år. Er det ude af proportioner?

Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag, men jeg kan sige, at det er ude af proportioner, hvis man kan rende rundt og skabe utryghed i et område. Derfor ønsker jeg det skrappest mulige regime omkring de her mennesker og vil heller ikke afvise, at der kan komme flere tiltag, siger Inger Støjberg.

Sagen blev afgjort i byretten, og ifølge ministeren overvejer anklagemyndigheden nu, om de skal anke til landsretten. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.