Vred Støjberg om utryghed ved Kærshovedgård: - Dybt forkasteligt

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er vred over den utryghed to forsøg på bilkapringer ved Kærshovedgård har ført med sig.

Utrygheden på vejene omkring udrejsecenteret Kærshovedgård får nu udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg til at reagere.

To gange på en uge har en gruppe mænd forsøgt at kapre forbikørende biler ved Kærshovedgård. Det gik torsdag aften ud over parret Lasse Bang Henriksen og hans gravide kæreste Sanne Pedersen fra Ilskov, mens også Cecilie Würtz fra Engesvang har haft en lignende oplevelse.

I en skriftlig kommentar til TV MIDTVEST forklarer Inger Støjberg, at hun er vred over episoderne.

- Det er dybt forkasteligt at høre, at der er beboere på Kærshovedgård, der skaber utryghed i lokalområdet.

- Beboerne på Kærshovedgård har pligt til at forlade landet, og indtil de gør det, giver vi dem oven i købet tag over hovedet på et udrejsecenter.

- Derfor gør det mig ærlig talt meget vred at høre, at de opfører sig som de gør, for det kan lokalbefolkningen ikke være tjent med, lyder det.

Vil gøre alt for at sikre tryghed

Inger Støjberg skriver også, at både hende selv og justitsminister Søren Pape Poulsen er opmærksomme på situationen omkring Kærshovedgård, og at myndighederne vil gøre alt, hvad de kan for at genskabe trygheden i lokalområdet.

- Det er blandt andet derfor, der er politi døgnet rundt derude.

- Jeg besøger selv jævnligt Kærshovedgård, og jeg skal på besøg derude igen i januar, lyder det fra Støjberg.

Politiet efterforsker sagen

Politiet er lige nu i gang med at undersøge, hvem mændene er, og om de kommer fra udrejsecentret.

- Det er sket tæt på Kærshovedgård, og der er signalementer af udenlandske personer, så det er nærliggende at antage, at de kan være der fra, men det er slet ikke sikkert, og det må efterforskningen kunne afsløre for os, siger Michael Schultze, politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Politiet opfordrer borgerne til fortsat at køre af Teglgårdsvej ved udrejsecentret og låse bilen.

- Man skal køre på færdselsveje, som man normalt ville benytte sig af og tage sine forholdsregler. Mange biler låser sig selv, men ellers er det en gode ide at låse bilen. Hvis man er utryg, må man køre en anden vej, siger Michael Schultze.