Ny detaljer: Det ved vi nu om knivoverfald på brødre

To brødre blev stukket med en kniv - den ene fik så mange skader, at han var i livsfare. Nu er en 20-årig mistænkt anholdt i sagen, men hvad skete der egentlig? Her er, hvad vi ved på nuværende tidspunkt.

0:17

To brødre blev sent fredag aften stukket ned ved boligområdet Sønderparken i Ikast. Den ene, en 30-årig mand, var blevet stukket så mange gange, at han var i livsfare.

Det fortæller Midt- og Vestjyllands Politi nu til TV MIDTVEST.

- Han har været tæt på at miste livet. Derfor betragter vi sagen som et drabsforsøg, siger politiinspektør Hans Roost, der nu fortæller flere detaljer om både efterforskningen og anholdelsen af manden, der er sigtet for drabsforsøg.

Få overblikket over, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om sagen fra anmeldelse til anholdelse.

Anmeldelse

Klokken 22.13 ringer en 30-årig mand efter hjælp og fortæller, at han er blevet stukket ret alvorligt.

Han holder i en bil på parkeringspladsen ved McDonald's i Ikast. I bilen er også hans bror, som ifølge politiet har fået et mindre snitsår.

Politiet, ambulance og lægehelikopter ankommer efterfølgende til stedet, hvorefter den 30-årige mand flyves til Skejby, mens hans 27-årige bror bliver bragt til sygehuset i Gødstrup.

Politiet når ikke at afhøre den 30-årige, som kaldes et "kronvidne", inden han bliver fløjet til Aarhus Universitetshospital, hvor han senere opereres for sine alvorlige skader.

Det står derfor på daværende tidspunkt ikke soleklart, hvad der er sket, hvor det er sket, og hvorfor det er sket.

Efterforskning

Det står hurtigt klart for politiet, at gerningsstedet ikke er parkeringspladsen ved McDonalds, hvor de to knivofre opholdt sig.

Hvor det så er sket, arbejder politiet efterfølgende på at fastlægge og er derfor massivt til stede i området med flere patruljer, hunde og kriminalteknikere.

Efterforskningen består blandt andet af at gennemgå de telefoner, som politiet er kommet i besiddelse af, afhøringer af både den 27-årige og vidner samt sikring af spor i området.

Anholdelse af mistænkt

Lørdag over middag er politiet massivt til stede med kampklædte betjente, der både bærer skudsikre veste, hjelm og maskinvåben i et afspærret område ved Navervej og Lysholt Allé i Ikast.

Også en ambulance og lægebil kommer til stedet.

- Der er én adresse, der er meget interessant, og der tager vi så ud og foretager en stille og rolig anholdelse af en person, som, vi mener, er en del af det her opgør, siger efterforskningsleder Hans Roost.

Han medgiver, at fremmødet kan virke voldsomt, men at det er standard procedure, når der er tale om, at nogle er blevet forsøgt dræbt af en bevæbnet person.

- Mange gange har vi en forhandling. Vi ringer til pågældende og taler dem ud, således at vi ikke skal komme stormende op med svært bevæbnet politiet. Så det gik stille og roligt, siger Hans Roost.

En 20-årig mand, der er mistænkt for at have stukket de to brødre, bliver lørdag 12:46 anholdt og sigtet for drabsforsøg.

Hvad skal der ske nu?

Den anholdte fremstilles søndag i grundlovsforhør, hvor politiet vil forsøge at få ham varetægtsfængslet.

I mellemtiden efterforskes sagen fortsat, og der arbejdes blandt andet på at fastslå, om der har været flere gerningssteder, og om der er flere personer end den anholdte og de to brødre involveret i sagen.

Der er ifølge politiet ikke noget i efterforskningen, der tyder på, at knivstikkeriet skulle være relateret til hverken rocker- og bandemiljøet eller narko.

Der er dog politiets opfattelse, at de involverede har haft kontakt til hinanden umiddelbart op til knivstikkerierne. Det står dog stadig uklart, om de to brødre selv har benyttet knive.

Det skal politiet blandt andet undersøge i den videre efterforskning.