Bevæbnede styrker til stede på adresse efter knivstikkeri

Politiet var lørdag massivt til stede med kampklædte, bevæbnede betjente, efter to personer fredag aften var blev stukket med kniv.

Politiaktion i Ikast
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST
Opdatering

Opdatering

En person er blevet anholdt og sigtet for drabsforsøg

Læs mere her.

  Midt- og Vestjyllands Politi var lørdag over middag "talstærkt" til stede med væbnede styrker og politihunde på en adresse i nærheden af Navervej og Lysholt Allé i Ikast, hvor politiet skulle "tale med en eller flere personer."

  Det fortæller politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost.

  - Vi har noget, vi skal have kigget på. Jeg kan ikke komme ind på, hvad grunden er, det er for tidligt endnu at sige noget. Men vi er talstærkt til stede med det nødvendige politi for at få talt nogen ud, sagde han.

  0:59

  TV MIDTVESTs reporter på stedet fortalte, at politiet var massivt til stede i området med patruljer med skudsikre veste og bevæbnet med maskinpistoler og hunde. 

  I nærheden holdt en lægebil og ambulance.

  Den store aktion var resultatet af den efterforskning, som politiet havde foretaget hele natten i Ikast, efter en mand omkring klokken 22 fredag aften kontaktede politiet, fordi han var blevet stukket flere gange med en kniv. 

  - Vi er midt i aktionen nu, og derfor kan vi ikke sige meget mere, end at vi er til stede, og at det vi nu ser, er et resultat af en efterforskning, som er pågået i nat, sagde Hans Roost, som dog kunne oplyse, at to mænd var blevet såret i nat - og at den ene, som var svært tilskadekommen, var på hospitalet i Skejby og ved at vågne op. 

  Borgere skal ikke være nervøse

  Politiet havde afspærret dele af området omkring Lysholt Allé og Navervej i Ikast og bad personer i nærheden om at følge politiets anvisninger. 

  Politiinspektør Hans Roost kunne ikke fortælle i detaljer om efterforskningen, men han afslørede, at der ikke var tale om "det vilde vesten": 

  - Borgere i Ikast skal ikke være bange for, at der går personer rundt og fægter med en kniv. Efterforskningen tyder på, at der er tale om et planlagt møde mellem nogle personer, som har ført til hændelsen. Hvor godt de kender hinanden, kan vi endnu ikke sige, sagde Hans Roost. 

  Politiaktion i Ikast2
  Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

  Ikke et bandeopgør

  Han kunne dog afkræfte, at der skulle være tale om bandekriminalitet. 

  - Nattens begivenheder er ikke et bande- eller rockeropgør eller et narkoopgør. Der er tale om et andet form for opgør, men motivet arbejder vi stadig på at klarlægge, fortalte politiinspektøren.