Josephine udlever sin drøm efter 35 år på samme arbejdsplads

I en alder af 59 har Josephine Bilkerdük fra Ikast sagt sit faste job op og startet sin helt egen café i Ikast.

Josephine Bilkerdük fra Ikast har skiftet tilværelsen som pædagog ud med livet som caféejer. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Flere af os kan drømme om det, men for mange af os kan det måske være svært at realisere. At udleve vores drøm efter mange, mange år på arbejdsmarkedet.

Sådan er det dog ikke for 59-årige Josephine Bilkerdük fra Ikast. Efter 35 år i den samme daginstitution, har hun skiftet retning i livet og åbnet en café i Ikast. 

Det koster jo mange penge at starte det her fine sted op, men jeg synes, det er frisk af hende. Absolut! 

Dorthe Glerup

- Det blev sådan lidt det samme, og så tror jeg ikke, at jeg ville være den bedste udgave af mig selv, når man går hen og synes, det pludseligt går hen og minder lidt om en ualmindelig kedelig leverpostej. Uden rødbeder, fortæller Josephine Bilkerdük.

Det er den gamle ventesal og billetkontoret på Ikast Station, der nu udgør rammerne for Josephine Bilkerdüks helt store drøm. Opsparingen er blevet sat i mursten, og efter flere måneders ombygning er drømmen realiseret. Og arbejdet som pædagog, har hun ikke planer om at vende tilbage til.

- Det kunne jeg slet ikke forestille mig. Jeg tror slet ikke at min bil, selvom den har kørt den samme rute i 35 år, kan finde derud. Den kender det ikke, og nu kører jeg herned.

Den nye selvstændige i byen møder opbakning - og beundring - fra sine nye kunder. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Opbakning fra kunderne og hjemmefronten

Kunderne i den nyopstartede café bakker op om den nye, selvstændige kvinde i byen.

- Det koster jo mange penge at starte det her fine sted op, men jeg synes, det er frisk af hende. Absolut! Det er vovet, men hun får high five fra mig, lyder det fra Dorthe Glerup.

Og også caféejerens mand gennem 20 år, bakker sin kone op i sin drøm.

Læs også Thybo får debut i Vueltaen: - En drøm går i opfyldelse

- Hun har snakket meget om det, det har man kunnet mærke på hende. At det var det, hun drømte om. Det var det, hun ønskede, lyder det fra Carsten Lyngdal.

Er det fordi, hun er kommet i panikalderen?

Nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger, haha. Men så har der være panik i mange år!  

02:02

Mød Josephine Bilkerdük lige her. 

Luk video