Eksklusivt interview med Pernille Harder: - Glemmer nogle gange, jeg blev Europas bedste

TV MIDTVEST har besøgt fodboldstjernen Pernille Harder Wolfsburg i programmet Lisby & Legenden.

Pernille Harder har spillet i tyske Wolfsburg siden 2017.
Pernille Harder har spillet i tyske Wolfsburg siden 2017.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Pernille Harder træder ud på græsset i sit neongrønne træningstøj. Hun smiler og giver hånd, da TV MIDTVEST møder hende på kvindernes arena, AOK Stadion, i Wolfsburg.

Det ligger klos op ad herrernes arena og lige i nærheden af den store Volkswagen-fabrik, der har hovedkvarter i byen og store aktier i fodboldklubben.  

Overskuddet oser ud af den nyligt kårede ’Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark’, selvom hun lige nu er midt i den hårde vintertræning, hvor formen skal pudses af. Det handler om ramme niveauet til den resterende del af sæsonen, der begynder igen i midten af februar.

 
 
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Opstarten betyder to daglige træninger, en masse disciplin og hård fight på træningsbanen i det tyske. Her er sessionerne mere intensive end det, hun tidligere har oplevet i Danmark og Sverige.

- Det er en hård skole. Jeg tror, der er nogenlunde den samme mentalitet på damesiden, som vi ser det på herresiden. Det er også noget, vi er kendte for her i Wolfsburg. Vi står fysisk skarpt.

- Når vi får et løbetræniningsprogram med hjem, skal vi uploade vores løbeture fra vores pulsur, så klubben kan se, vi har gjort det. De er kontrolfreaks hernede, griner Pernille Harder.

Diskussion og skænderier på banen

Tilværelsen på det højeste niveau i Wolfsburg, der har vundet Bundesligaen de seneste tre sæsoner, er ikke hjertevarm på samme måde som i Danmark, fortæller hun.

Træneren giver ingen forklaring, hvis du er sat af holdet, og tonen kan være hård truppen imellem.

- Der er nogle gange, hvor der er diskussion og skænderier på banen. Men jeg synes dog, vi er gode til at lægge det bag os, når vi kommer væk fra banen.

- Det er ikke fordi, vi ikke kan lide hinanden. Det kan vi godt. Men der er ikke den samme samhørighed, som jeg oplever på landsholdet. Det er måske også fordi, der er endnu større konkurrencementalitet, siger Pernille Harder.

 
 
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Glemmer nogle gange, jeg blev Europas bedste

Det ændrer dog ikke på Harders vilje og lyst til at arbejde for sagen. Drømmen er fortsat at tage skridtet fra Europas bedste til verdens bedste en dag. Det vil det være indtil den dag, hun stopper, lyder det.

Men det er også en kunst at kunne stoppe op og se på de drømme, der allerede er blevet indfriet. Bare en gang i mellem.

- Jeg glemmer nogle gange, at jeg blev Europas bedste fodboldspiller for to år siden. Når man står i det, kommer der en ny sæson, hvor man vil præstere og gøre det godt. Det ligger i mig, at jeg hele tiden vil gøre det bedre og bedre.

- Jeg glemmer nogle gange, hvad jeg egentlig har opnået. Selvfølgelig skal man tænke tilbage på det, men man skal ikke stoppe op for længe ad gangen. Man må ikke blive tilfreds med tilværelsen, siger Pernille Harder.  

Du kan møde Pernille Harder i Wolfsburg i indslaget herunder.