CL-kollaps af FCM

En forfærdelig start på anden halvleg blev kostbar for FC Midtjylland, der tabte 15-22 til Boducnost i Montenegro.

En forfærdelig start på anden halvleg blev kostbar for FC Midtjylland, der tabte med syv mål i Montenegro.

FC Midtjyllands håndboldkvinder forpassede søndag den første chance for at spille sig videre fra gruppespillet i Champions League.

Det danske mesterhold var på besøg hos Champions League-mestrene fra 2012, montenegrinske Buducnost, der slog FCM med 22-15 efter et midtjysk sammenbrud i det første kvarter af anden halvleg.

Ligesom i de to klubbers møde i Ikast for to uger siden, hvor FCM vandt 21-19, så kom montenegrinerne bedst fra start.

En dansk timeout og lidt taktiske dessiner fra træner Helle Thomsen midtvejs i første halvleg fik dog FCM på rette spor.

De danske gæster var bagud 4-8, men fik på to minutter reduceret tre gange til 7-8. En stærkt spillende playmaker Nycke Groot fordelte boldene godt ind til Susan Thorsgaard på stregen og til Stine Jørgensen på venstreback.

Stine Jørgensen hamrede flere gange bolden i kassen, mens Thorsgaard fremtvang en hel del straffekast.

Selv om FCM fik kontakt ved 10-10, så var midtjyderne bagud med 10-12 ved pausen.

To tominuttersudvisninger til Stine Jørgensen og Nycke Groot indledte en skidt anden halvleg for FCM, da Buducnost samtidigt scorede seks gange i træk og bragte sig foran med 19-12.

Midtjyderne lignede et hold, der mentalt opgav at vinde kampen mod de montenegrinske favoritter.

Det store nederlag kan vise sig at være særdeles kostbart for FCM, da tre hold kan ende på otte point i gruppe B. I så fald er det målscoren, der afgør hvilke to hold, der går videre til hovedrunden.

FCM har fortsat to kampe tilbage i gruppe i B mod FTC-Rail Cargo Hungaria og MKS Selgros Lublin.