Stor politiaktion med kampklædte betjente: 20-årig anholdt for drabsforsøg

Efter massiv tilstedeværelse natten og dagen igennem er en mand blevet anholdt og sigtet for dobbelt knivstikkeri.

Under aktionen har politiet lånt et område af betonvirksomheden IBF, men virksomheden har ikke noget med sagen at gøre, understreger politiet.
Under aktionen har politiet lånt et område af betonvirksomheden IBF, men virksomheden har ikke noget med sagen at gøre, understreger politiet.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

En 20-årig mand er blevet anholdt og sigtet for drabsforsøg ved en politiaktion i Ikast. 

Det sker, efter to personer fredag aften blev stukket med en kniv i en form for opgør ved Sønderparken i Ikast. Den ene af de to blev hårdt såret af flere stik og blev derfor akut fløjet til Aarhus Universitetshospital.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 20-årige mand blev anholdt ved en stor politiaktion med kampklædte betjente på Navervej i Ikast lørdag klokken 12.46 efter, hvad politiet kalder, intens efterforskning, der havde stået på, siden ordensmagten fredag klokken 22.13 blev kontaktet af en 30-årig mand, der fortalte, at han kort forinden var blevet stukket med kniv.

Det var den 30-årige mand, der blev fløjet til Aarhus Universitetshospital, mens også hans 27-årige bror ifølge politiet havde fået lettere skader af knivstik.

Broren blev bragt til Regionshospitalet Gødstrup.

0:43
Hele natten har politiet efterforsket sagen, efter en 30-årig mand blev fløjet til Aarhus Universitetshospital med skader efter flere knivstik. Manden er nu i stabil tilstand, men endnu ikke afhørt, oplyser politiet.

Gerningssted på Jyllandsgade

Politiet traf de to brødre i en bil på en parkeringsplads ved McDonalds sent fredag aften. Men parkeringspladsen var ikke gerningsstedet, fortæller Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Brødrene er kørt fra et andet sted og hen til McDonalds. 

- Vi mener, at gerningsstedet er på Jyllandsgade. Det er på et areal tæt på en parkering, der hvor vi var til stede i Sønderparken fredag aften. Men dermed ikke sagt, at der ikke kan være flere gerningssteder, påpeger Hans Roost. 

Parkeringspladsen ved McDonalds blev fredag nat undersøgt af politiets teknikere, ligesom en bil blev indbragt til nærmere undersøgelse.
Parkeringspladsen ved McDonalds blev fredag nat undersøgt af politiets teknikere, ligesom en bil blev indbragt til nærmere undersøgelse.
Foto: SpotFoto

Ikke et tilfældigt møde

Gerningsstederne er nogle af de ting, som politiet fortsat efterforsker. 

Derfor er der heller ikke flere sigtede i sagen indtil videre, ligesom det også endnu er uafklaret om den 20-årig bliver sigtet for drabsforsøg på begge brødre eller kun den ene. 

Hans Roost fortæller, at politiet ikke kan udelukke, at der kan være flere personer involveret i sagen, og han kan heller ikke udtale sig om, hvilken relation de tre involverede havde til hinanden. 

Men Hans Roost kan dog afsløre, at efterforskningen ikke peger på en bande- eller narkorelateret kriminalitet. 

- Det er ikke en "Det Vilde Vesten"-situation, og Ikastborgere skal ikke frygte for, at nogen går rundt og fægter med en kniv. 

- Det er formentlig et opgør af en eller anden art. Efterforskning tyder på, at det er sket i det fri, og at det er to personer, som er mødtes – ikke en tilfældig borger, som er kommet forbi, forklarer Hans Roost. 

0:59
Lørdag foretog politiet en større aktion med bevæbnede styrker og politihunde. Aktionen blev afsluttet omkring klokken 14 lørdag eftermiddag.

Brugte virksomhed som kommandocentral 

Nu er en 20-årig mand blevet anholdt og sigtet for drabsforsøg. 

Manden, som er fra Ikast, blev anholdt på Navervej ved en større politiaktion lørdag middag. I aktionen lånte politiet et lokale hos virksomheden IBF på Lysholt Allé i Ikast. 

- Vi har lånt nogle lokaler til vores kommandostation – det er et sted, hvor indsatslederen fra politi og efterforskning kan holde briefinger. Normalt bruger vi en bil til det, men her havde vi mulighed for at bruge nogle lokaler. Udover det, har virksomheden intet med sagen at gøre, slår politiinspektør Hans Roost fast. 

Søger stadig vidner

Midt- og Vestjyllands Politi har siden fredagens anmeldelse om knivstik været massivt til stede med blandt andet kriminalteknikere i området omkring Jyllandsgade og Sønderparken i Ikast.

Midt- og Vestjyllands Politi sætter også ind med øget tryghedsskabende patruljering i området i Ikast.

Flere personer er blevet afhørt, men politiet er fortsat interesseret i at tale med folk med viden om sagen.

- Vi er stadigvæk meget interesserede i at tale med vidner til opgøret omkring Jyllandsgade/Sønderparken i Ikast i går fredag mellem klokken 21:45 og 22:10, siger efterforskningslederen, politiinspektør Hans Roost, ved Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Vidner kan henvende sig på telefonnummer 114.

Den anholdte mand vil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser politiet.