Bestseller-milliardærs tre børn dræbt i terrorangreb i Sri Lanka

Tre af Anders Holch Povlsens fire børn mistede livet i søndagens terror-eksplosion på Sri Lanka.

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsens familie er blevet ramt af en forfærdelig tragedie.
Mandag morgen skriver B.T., at tre af hans i alt fire børn mistede livet på Sri Lanka.
Det skete, da feriedestinationen påskedag blev ramt af otte eksplosioner – rettet mod kirker og hoteller i byen Colombo.

quoteDet kan vi desværre bekræfte. Vi beder jer respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen yderligere kommentarer.

Jesper Stubkier, Communications Manager, Bestseller

Bestsellers Communications Manager, Jesper Stubkier, bekræfter overfor B.T., at den forfærdelige nyhed er sand.

- Det kan vi desværre bekræfte. Vi beder jer respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen yderligere kommentarer, lyder det i en mail fra Jesper Stubkier til B.T.

Eksplosionen skete klokken 9.05, på det femstjernede hotel Shangri-La, familien boede på. Bomben sprang på restauranten ”Table One”.

46-årige Anders Holch Povlsen er administrerende direktør i tøjkoncernen Bestseller A/S. Til dagligt bor han ved Aarhus sammen med sin kone Anne Holch Povlsen og parrets fire børn Agnes, Astrid, Alma og Alfred.

Bestseller-milliardæren er af Bloomberg vurderet til at være Danmarks rigeste mand.
Erhvervsmediet Forbes anslår, at han er god for over 50 milliarder kroner. Det kvalificerer ham til en plads som nummer 252 på Forbes' liste over verdens rigeste personer.

Han har tjent sin formue på blandt andet Bestseller-koncernen, der står bag en række tøjmærker, men også på aktieandele i andre store selskaber såsom Zalando og Asos.

290 personer dræbt

Myndighederne oplyser, at mere end 290 personer er dræbt og mere end 450 er blevet såret. Blandt de dræbte er tre danskere, som altså alle var en del af Holch Povlsen-familien.

Søndag har otte eksplosioner dræbt mindst 290 personer i Sri Lanka. De første seks eksplosioner skete nogenlunde samtidig og ramte tre hoteller og tre kirker.

En retsmediciner fra de srilankanske myndigheder har fortalt nyhedsbureauet AP, at der ved de første seks eksplosioner var tale om mindst syv selvmordsbombere.

Efter de seks indledende eksplosioner var der søndag to yderligere eksplosioner. En ved et mindre hotel og en ved en adresse, som politiet i Sri Lanka ville ransage.

Indtil videre er 13 personer anholdt. En af personerne er ifølge politiets talsmand, Ruwan Gunasekara, føreren af bilen, der har bragt selvmordsbomberne til deres destinationer.

Ministerium: Islamistisk organisation stod bag massakren

Det er en lokal islamistisk organisation, som stod bag massakren i Sri Lanka påskesøndag. Den kalder sig National Thowfeek Jamaath - det oplyser en talsmand for Sri Lankas regering, skriver AP.

quoteVi tror ikke, at disse angreb blev udført af en gruppe mennesker, som kun var hjemmehørende i dette land.

Talsmand for Sri Lankas regering

Samtidig siger talsmanden, at selvmordsaktionerne mod katolske kirker og hoteller, blev udført med hjælp fra et internationalt netværk.

- Vi tror ikke, at disse angreb blev udført af en gruppe mennesker, som kun var hjemmehørende i dette land. Der var et internationalt netværk, og disse angreb ville ikke være lykkedes uden det, siger han ifølge Reuters.

Præsidentens kontor i Colombo oplyser, at der for anden nat i træk vil være natligt udgangsforbud i landet.

Dokumenter, som nyhedsbureauet AFP har set, fortæller, at Sri Lankas politichef 11. april udsendte en advarsel. Her hed det, at en "udenlandsk efterretningstjeneste" havde advaret om, at National Thowfeek Jamaath planlagde angreb på kirker og den indiske højkommissærs bygning i Colombo.

Sent søndag sagde Sri Lankas premierminister, Ranil Wickremesinghe, at landets efterretningstjeneste havde modtaget oplysninger om angreb, som tilsyneladende ikke var blevet kommunikeret videre til regeringens top.
    


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.