28-årig sigtet for drabsforsøg: - Hun skreg helt vildt

Det var ikke småting, der kom frem under torsdagens grundlovsforhør ved Retten i Herning. En 28-årig mand er sigtet for drabsforsøg.

Den 28-årige mand, der onsdag meldte sig selv til Lokalpolitiet i Herning, er sigtet for drabsforsøg på den 25-årige kvinde, som søndag blev fundet i Strøgcentret i Ikast. 

Torsdag formiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning. Med tatoveringer flere steder på kroppen - også i ansigtet - sad han og trippede uroligt retsmødet igennem.

Det endte med en varetægtsfængsling i fire uger på baggrund af rettens opfattelse af grov vold. Alligevel er han stadigvæk sigtet for drabsforsøg, oplyser anklagerfuldmægtig Nanna Krøyer Lundhøj fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

- Knytnæveslag fra hjertet

I forbindelse med grundlovsforhøret fortalte den sigtede, som stammer fra København, hvad der ifølge ham skete. Han forklarede, at han slog hende tre gange i nakken, hvor han "trak den (knytnæven, red.) helt oppefra".

- De her knytnæveslag kom fra hjertet. Blodet begyndte at sprøjte. Det var fortyndet, fordi hun havde taget narko, sagde den 28-årige blandt andet i retten.

Efterfølgende tog han kvælertag med begge hænder.

- Hun skreg helt vildt, og det stoppede hun med, da jeg gjorde det, fortalte han.

Politiet har fundet en blodig golfkølle. Den nægter manden at have brugt.

- Det var selvforsvar

Ifølge mandens forklaring i retten var det dog den 25-årige, der indledte klammeriet ved at stikke ham med en kniv. En retsmediciner har efterfølgende fastslået, at han rigtignok er blevet stukket, men at der er tale om overfladiske stiksår. Alligevel mener den sigtede, at han handlede i selvforsvar.

- Om der er tale om selvforsvar, kan jeg ikke udtale mig om, før sagen er færdigefterforsket, siger Nanna Krøyer Lundhøj.

Flere domme bag sig

Den sigtede har ad flere omgange været i kontakt med politiet. Han har domme for vold og trusler bag sig.

I retten forklarede han også, at han er flyttet væk fra København for at komme ud af bandemiljøet. Overfaldet - eller slagsmålet - skete i en lejlighed i Ikast, som han har lejet af en kammerat.

Han kærede i øvrigt fængslingen til landsretten.

Få anklagerfuldmægtig Nanna Krøyer Lundhøjs vurdering af sagen her.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.