Usædvanligt rambuktyveri med landbrugsmaskine

Udenlandske tyve tog store hestekræfter i brug, da de stak af med pengeskab fra købmanden i Borbjerg.

- Det er før set mod banker og guldsmede men ikke mod en købmand!

Sådan lyder ordene, når vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands politi skal beskrive nattens rambuktyveri mod Spar-købmanden i Borbjerg.

Kl. 0:58 natten til onsdag fik politiet melding om, at en stor Claas-traktor var braget gennem muren hos købmanden.

- Vi sendte hurtigt flere patruljer afsted, og heldigvis havde vi tilfældigvis også en helikopter i luften på det tidspunkt, fortæller vagtchef Anders Olesen.

Patruljevogn fik kontakt

I første omgang stak tyvene af med et pengeskab i en mørk Citroën varevogn.  Men ved Mogenstrup fik en patruljevogn, som var tilkaldt fra Skive, kontakt med tyvene.

- Mens patruljen vendte for at sætte efter tyvene, blev gerningsmændene så befippede, at de kørte galt, siger Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Helikopter og hunde

Tyvene flygtede fra bilen til fods, mens en helikopter, som tilfældigvis var på øvelse, blev inddraget i eftersøgningen af de flygtende mænd.

- Takket være helikopteren og særdeles dygtige hundepatruljer, lykkedes det at finde de to mænd i et vådområde henholdsvis klokken lidt over 2 og kl. 5.30. Vi har en formodning om, at der kan være en tredje medskyldig, fortæller Anders Olesen.

Stjålne køretøjer

I bilen, der ligesom traktoren var stjålet fra lokalområdet, fandt politiet et stjålent pengeskab fra købmanden i Borbjerg.

De to anholdte rumænere forventes fremstillet i grundlovsforhør senere onsdag. De er ikke i forvejen kendte af politiet i Danmark.

Det er uvist, hvor mange værdier, der var i pengeskabet.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.