Tøjbyttedag i Holstebro: Lokalt folketingsmedlem opfordrer til mindre tøjspild

Klimadebatten fylder i folketingsvalgkampen. I dag inviterede socialdemokratiets Annette Lind til tøjbyttedag for klimaet.

Klima har været et tema, der har været umuligt at komme udenom i folketingsvalgkampen. Partierne har nærmest udkonkurreret hinanden på spørgsmålet om, hvem der vil være mest klimavenlige.

I dag var det socialdemokratiets Annette Lind, der inviterede til tøjbyttedag for klimaet i Holstebro - alle ku komme forbi og bytte deres aflagte tøj i stedet for at købe nyt.

- Vi lukker for vandet, og vi smider ikke skrald i naturen. Jeg vil gerne være med til at se på, hvordan kan vi også lade være at smide tøj ud, lyder det fra Annette Lind.

quoteVi lukker for vandet, og vi smider ikke skrald i naturen. Jeg vil gerne være med til at se på, hvordan kan vi også lade være at smide tøj ud

Annette Lind, Folketingskandidat, Soc.dem, Vestjyllands Storkreds

Og derfor havde folketingskandidaten i Vestjyllands Storkreds i dag medbragt masser af sit tøj fra Christiansborgs gange til den helt store tøjbytte-dag i subhuset i Holstebro.

- Jeg smider aldrig mit tøj ud. Jeg giver det altid til nogen, fortæller Annette Lind.

Hendes initiativ blev bakket op af flere andre folketingskandidater - blandt andre Josefine Schlosser, der er radikal kandidat i Vestjyllands Storkreds. 

Og der er god grund til at sætte fokus på vores frås med tekstiler. For modeindustrien er en tung klimabelastning. Danskerne køber årligt mere end dobbelt så mange kilo tøj pr. person end gennemsnittet på verdensplan. Og forbruget af tøj forventes kun at stige stødt frem mod 2030.

Klima- og miljøpolitik er ifølge flere undersøgelser danskernes foretrukne emne under valget.

Socialdemokraternes Annette Lind inviterede til tøjbyttedag. For at vise en klimavenlig side af sig selv