Oversvømmelse har kostet Jan millioner: I dag placerer Retten i Holstebro ansvaret

Her til formiddag falder der dom i en erstatningssag i forhold til oversvømmelser hos Buddy Holly i Holstebro i slutningen af 2015.

Tirsdag kl. 9 afsiger Retten i Holstebro sag i et civilt søgsmål, som den tidligere indehaver af Buddy Holly i Holstebro, Jan Nonboe, har sat i gang.

Han har stævnet både Stormrådet, diskotekets daværende udlejer, Nordea Ejendomme, og en lokal håndværker, der har monteret en dør.

Og netop denne dør har spillet en afgørende rolle. For gennem denne dør - som var diskotekets nødudgang - strømmede vand fra Storåen ind i 2015. En oversvømmelse, der gav store skader på det nyrenoverede diskotek.

- Der skal placeres en skyld for det her. Det har været min mission hele vejen. Det bliver meget principielt, siger Jan Nonboe til TV MIDTVEST forud for rettens afgørelse.

Hvad er en stævning?

Han vurderer selv, at hans tab - inklusiv varetab og tabt omsætning - løber op i flere millioner.

Kompleks sag

Ud over sit tab har han også puttet flere hundrede tusinde kroner i sagen, som han selv betegner som kompleks. Ifølge ham er det sket ofte i løbet af de seneste tyve år, hvor diskoteket har ligget i lokalerne ved Storåen, at vandet har mast sig på mod den indgang, hvor døren, der er sagens stridspunkt, sad.

Billedet taler for sig selv. Diskoteket var meget medtaget efter oversvømmelsen i slutningen af 2015.
Billedet taler for sig selv. Diskoteket var meget medtaget efter oversvømmelsen i slutningen af 2015.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

- Bygning er fra begyndelsen af 90’erne, og retten skal finde ud af, om det er håndværkeren, der har monteret døren, eller det er Nordea, som har udlejet ejendommen, som skal betale erstatningen, afslutter Nonboe.

Ifølge Jan Nonboe ejer Nordea Ejendomme ikke længere bygningerne.

I december 2015 fortalte TV MIDTVEST, at Jan Nonboe mente, at både kommunen og udlejeren havde overhørt hans advarsler om oversvømmelsesrisikoen.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.