Nyt sundhedshus i Holstebro er landets bedste sundhedsbyggeri

Borgere i hele landet har stemt på det nye sundhedscenter i Holstebro som årets sundhedsbyggeri 2018.

Center for Sundhed i Holstebro har kun været i brug i et års tid, men det er allerede løbet med en pris.

Tirsdag blev sundhedscentret kåret som årets sundhedsbyggeri 2018 på en konference i København.

- Vi er meget stolte over prisen og vil gerne sige tak til alle, der stemte på Center for Sundhed. Vi ser udnævnelsen som et skulderklap for et meget højt ambitionsniveau hos region og kommune, siger Jens Kristian Hedegaard, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Det er borgere i hele landet, der stemt på byggeriet i Holstebro som det bedste ud af fem udvalgte sundhedsbyggerier i Danmark.

Smuk fleksibel ramme

Sundhedscentret blev offecielt indviet i september sidste år, men blev allerede taget i brug i maj.

- Byggeriet er virkelig noget folk lægger mærke til. Når der er rundvisning, får vi mange positive reaktioner, hvor gæster og borgere både er overraskede og benovede over bygningens fremtoning, funktioner og kvaliteter. Selv om det et er lyst rum, fremstår det ikke klinisk. Det er flot og stort, men også imødekommende og overskueligt, siger Jens Kristian Hedegaard.

Hør mere om Center for Sundhed i indslaget her fra september.

Juryen, som havde udvalgt Center for Sundhed som en af de fem finalister, roser også byggeriet:

"Smuk, fleksibel ramme om en bred vifte af sundhedstilbud. Det er lykkedes at skabe adskilte enheder med et samlende midtpunkt, som både offentlige og private, akutte og dagligdags sundhedstilbud og psykiatri vil kunne se sig selv i. Meget smuk løsning, hvor alle funktioner bliver ligeværdige."

Fem projekter nomineret til prisen

Fortjent hæder

Spændingen blev udløst på en konference om fremtidens sundhedsbyggeri, der blev afholdt af Nohrcon, som også stod bag hæderen.

Formanden for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland mener, at hæderen er fortjent.

- Det er en fortjent hæder til et flot og funktionelt byggeri, der samler en lang række vigtige kommunale og regionale sundhedstilbud. Jeg vil gerne ønske tillykke til borgerne, der bruger huset og til de ansatte, som kommer der hver dag, siger Annette Roed (S).

Sammen med byggeriets totalrådgiver Arkitema Architects modtog projektleder Winnie Munk fra Holstebro Kommune prisen i form af et diplom og rosende ord.
 
Formålet med kåringen af "Årets sundhedsbyggeri" er at sætte ekstra fokus på de projekter, der tjener som eksempel for andre, så fremtidens hospitaler, plejeboliger og sundhedscentre kan bygge videre på erfaringer og positive resultater. 

I næsten et år har forskellige grupper og tusindvis af borgere fået rundvisning i bygningen. Rundvisningerne fortsætter efter sommerferien primært med frivillige guider.

Kunstneren Pernille With Madsen inspicerer sine nye værker på Center for Sundhed i Holstebro.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.