Nyt sundhedshus indviet i Holstebro

Onsdag eftermiddag blev snoren klippet til et nyt og topmoderne sundhedshus for alle borgerne i Nordvestjylland. Huset har kostet en kvart milliard kroner.

Parkeringspladsen foran det nye Center for Sundhed i Holstebro mangler stadig, men onsdag blev centret officielt indviet. Foto: Nikolaj Madsen, TV MIDTVEST

Center for Sundhed hedder det nye 11.000 kvadratmeter store sundhedshus i Holstebro, som onsdag blev officielt indviet. Region Midtjylland kalder sundhedshuset et lokalt stoppested mellem hjem og hospital, og det består af både sundhedstilbud, akutfunktion, privatklinikker og i løbet af nogle få år overtager huset også hospitalstilbud.

Det er meget praktisk, at det er samlet et sted, men jeg ved nu ikke, om det bliver bedre, end det har været tidligere

Morten Mønsted, Holstebro

- Det her er en god løsning for vores borgere, og det her er en god løsning for vores medarbejdere og de mange faggrupper, der skal arbejde sammen her, konstaterer borgmester i Holstebro, H.C. Østerby (Soc.dem), der dog erkender, at han hellere ville have beholdt et sygehus i byen.

Læs også Millioner til flere læge- og sundhedshuse

Det nye Sundhedshus er nemlig også et plaster på såret for Holstebro Sygehus, der lukker, når sygehuset i Gødstrup slår dørene op i 2020. Det mener i hvert fald fra én af dem, der kæmpede for at beholde sygehuset i Holstebro.

- Det står her, og det kan vi ikke lave om på, men det er simpelthen helt hen i vejret, lyder det fra tidligere medlem af Fælleslisten og mangeårig modstander af lukningen af sygehuset i Holstebro, Leif Hornshøj. 

Selvom centret blev indviet i dag, så tog de første borgere det allerede i brug i maj. Centret har også 32 døgnpladser til borgere med forskellige skavanker.

Læs også Sundhedscenter er fyldt med kunst: Det har en god effekt  

- Jeg håber, at det bliver et sted, hvor vi håndterer en hel masse af de der praktiske og sundhedsfaglige ting, som man kan håndtere kommunemæssigt, og det bliver jo mere og mere i fremtiden, fortæller Jens Bejer Damgaard, der er sundhedschef i Holstebro Kommune.

Og selve idéen med det nye sundhedscenter bliver også taget godt imod fra Morten Mønsted fra Holstebro, der er her med sin søn Otto, der skal til tandlæge. 

- Det er meget praktisk, at det er samlet et sted, men jeg ved nu ikke, om det bliver bedre, end det har været tidligere, siger han. 

På sigt får Center for Sundhed 300 ansatte. Holstebro Kommune og Region Midtjylland regner med at omkring 500 borgere vil bruge centret hver dag.

02:51 Luk video