Millioner på vej til sundhedshuse her i landsdelen: Få overblikket her

En ny aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti sikrer læge- og sundhedshuse i Midt- og Vestjylland et samlet tilskud på næsten 30 millioner kroner.

Fremover kommer endnu flere læger, jordemødre, sundhedsplejersker og fysioterapeuter til at rykke ind under samme tag i nye læge- og sundhedshuse.

Det meddeler regeringen i en pressemeddelelse.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti vedtaget at fordele 209,5 millioner kroner til i alt 38 sundhedshuse.

Her i landsdelen modtager seks sundhedshuse til sammen 29,9 millioner kroner. Pengene kommer til at gå til enten optimering, renovering eller nybyggeri.

Det samlede overblik i Midt- og Vestjylland

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over tiltaget.

- For patienterne betyder det, at de får kortere vej til deres behandling, og at man kan få flere behandlinger samme sted. Man skal måske både til læge, til fysioterapeut og have taget en blodprøve. Det er tid og besvær, der kan undgås, når man kan få behandlingerne samme sted, siger Ellen Trane Nørby.

- Ved at prioritere flere læge- og sundhedshuse i hele landet, sætter vi i regeringen en streg under vigtigheden af, at det skal være nemmere at være patient i Danmark, og at vi skal have løst lægedækningsproblemerne.

Skal sikre faglig sparring i yderområder

Samtidig er det planen, at aftalen skal være med til at fastholde flere læger i yderområder, hvor der kan være problemer med lægedækningen, forklarer sundhedsministeren.

- Vi ved, at en del læger gerne vil arbejde de steder, hvor vi i dag har problemer med lægedækningen. Men de er bange for at ende med at sidde alene uden kolleger at sparre med i hverdagen. Det faglige fællesskab kan de få i et læge- og sundhedshus, lyder det fra Ellen Trane Nørby.

Der er med sundhedsaftalen prioriteret i alt fire milliarder kroner til læge- og sundhedshuse i de kommende år. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.