Nyåbnet restaurant kæmper: Laver takeaway for at overleve lockdown

Mindre end to uger efter to venner fra Holstebro åbnede en fin restaurant, lukkede landet ned. Nu tænker de ud af boksen for at klare sig igennem krisen.

Restaurant Ja åbnede for præcis en måned siden. Nu må de løbe stærkt for at klare sig gennem lockdown.
Restaurant Ja åbnede for præcis en måned siden. Nu må de løbe stærkt for at klare sig gennem lockdown.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Lynstegt, soyamarineret tun med ærtepure, urter og ristede sesamfrø efterfulgt af kalvefilet med grillede grøntsager og smørvendte kartofler.

Det er denne uges menu på Restaurant Jas hjemmeside. Men man kan ikke spise den på restauranten – grundet coronavirusudbruddet laver de nemlig kun takeaway.

- Det var ikke lige det, man havde drømt om. Jeg har egentlig altid sagt, at jeg ikke ville lave takeaway, men der var ikke lige andre muligheder lige nu. Så jeg må få det bedste ud af det, siger Jacob Jensby, der er er indehaver af restauranten.

Den 5. marts åbnede den unge kok restauranten i Holstebro, men ikke engang to uger senere lukkede regeringen landet ned, og derfor har de fra start måttet kæmpe for at overleve.

Heldigvis har det hele ikke kun været modgang.

- Vi skal være glade for den opbakning, vi har fået. Holstebro støtter op om det. Det er selvfølgelig ikke det samme som at have restauranten åbent, siger Jacob Jensby.

I alt er 15 medarbejdere sendt hjem, til krisen er ovre. Men den unge kok står ikke helt alene med restaurantens takeaway-ordning.

Ved sin side har han nemlig Emil Andreasen, der normalt har ansvaret for vinen og tjenerne. Lige for tiden står han dog i køkkenet.

- Det er meget sjovt at komme herud på den anden side. Jeg synes, det er hyggeligt at få hænderne i det hele, så man også ved, hvad man sender ud af døren, siger han til TV MIDTVEST.

Selvom de to restaurantindehavere egentlig tager situationen med et smil, glæder de sig mest af alt til at få mennesker tilbage i restauranten.

- Jeg glæder mig bare til at se en masse glade gæster derinde. Nu har vi fået lavet det så fint, og der mangler bare noget liv hernede, siger Emil Andreasen.

Indtil da må de holde modet oppe.

- Vi skal nok klare den, men der skal kæmpes hårdt for det. Så længe folk bliver ved med at støtte op om det, så skal det nok gå, siger Jacob Jensby.