24-årig kok åbner fin fiskerestaurant
Jacob Jensby er et stort talent i køkkenet. Han er på kokkelandsholdet og konkurrerer i hele verden, og nu er han også kok i eget køkken i Holstebro.
Der er blevet talt ned mange gange til den store dag hos kok Jacob Jensby. Aftenen hvor Restaurant Ja åbner i Holstebro. Hans egen fiskerestaurant.
- Lige siden jeg startede i kokkelære har jeg haft den drøm, at jeg skulle have mit eget en dag, og at det skulle være, mens jeg er ung, forklarer Jacob Jensby.
Men det koster knaster at starte op. Penge som Jacob selv har skrabet sammen.
- Det er lidt en satsning, men det er en drengedrøm. Så må den briste eller bære. Der er ikke flere penge på kontoen i hvert fald. Jeg har heller ikke lånt nogen, men jeg har sparet sammen til det i syv år, forklarer Jacob Jensby.
Ikke alene
Ved sin side har Jacob sin tidligere kollega Emil Andreasen, som kommer fra et job som sommelier i København.
- Jacob ringede og gav mig mit livs mulighed, og så blev jeg nødt til at tage den jo, fortæller Emil Andreasen.
En landsdel uden stjerner
Der er ingen restauranter med Michelin-stjerner i landsdelen. Om det nogensinde ender på så høj en hylde, vil tiden vise.
Trods manglende Michelin er der stjerne-råvarer i landsdelen. Og det er dem, som Jacob Jensby vil have fokus på med både fisk fra Thorsminde og gris fra Ulfborg.
- Når der er så gode produkter i nærområdet, så er det bare med at slå til, forklarer Jacob Jensby.
Særligt fisken kommer til at være i fokus på restauranten.
- Men at lave en ren fiskerestaurant, det tør jeg sgu ikke. Vi er stadig i Holstebro, siger Jacob Jensby.
Vinkælder i stuen
Vin får også en central rolle på restauranten. Manden med ansvaret er Emil Andreasen, det er ham som har valgt hver en flaske i vinkælderen i stueetagen.
- Og jeg kan stå inde for hver en dråbe, og det betyder meget, lyder det fra Emil.
Både mad og vin kan ikke finpudses mere, nu er det alvor og op til gæsterne at vurdere.
- Det er lidt som at være til eksamen, lidt værre nok, men på en god måde. Sådan skal det være, siger Jacob Jensby.