24-årig kok åbner fin fiskerestaurant

Jacob Jensby er et stort talent i køkkenet. Han er på kokkelandsholdet og konkurrerer i hele verden, og nu er han også kok i eget køkken i Holstebro.

Jacob Jensby og Emil Andreasen står klar til at åbne Restaurant Ja i Holstebro.
Jacob Jensby og Emil Andreasen står klar til at åbne Restaurant Ja i Holstebro.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Der er blevet talt ned mange gange til den store dag hos kok Jacob Jensby. Aftenen hvor Restaurant Ja åbner i Holstebro. Hans egen fiskerestaurant.

- Lige siden jeg startede i kokkelære har jeg haft den drøm, at jeg skulle have mit eget en dag, og at det skulle være, mens jeg er ung, forklarer Jacob Jensby.

Jacob er i gang med at gøre klar til åbningsaftenen.
Jacob er i gang med at gøre klar til åbningsaftenen.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Men det koster knaster at starte op. Penge som Jacob selv har skrabet sammen.

- Det er lidt en satsning, men det er en drengedrøm. Så må den briste eller bære. Der er ikke flere penge på kontoen i hvert fald. Jeg har heller ikke lånt nogen, men jeg har sparet sammen til det i syv år, forklarer Jacob Jensby.

Ikke alene

Ved sin side har Jacob sin tidligere kollega Emil Andreasen, som kommer fra et job som sommelier i København. 

- Jacob ringede og gav mig mit livs mulighed, og så blev jeg nødt til at tage den jo, fortæller Emil Andreasen.

Emil Andreasen sammen med nogle af restaurantens tjenere.
Emil Andreasen sammen med nogle af restaurantens tjenere.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup

En landsdel uden stjerner

Der er ingen restauranter med Michelin-stjerner i landsdelen. Om det nogensinde ender på så høj en hylde, vil tiden vise.

2:19
Der er fortsat ingen Michelin-stjerner i Midt- og Vestjylland. Men både kokkeelever og en restaurant i landsdelen drømmer om at få det til at ske.

Trods manglende Michelin er der stjerne-råvarer i landsdelen. Og det er dem, som Jacob Jensby vil have fokus på med både fisk fra Thorsminde og gris fra Ulfborg.

- Når der er så gode produkter i nærområdet, så er det bare med at slå til, forklarer Jacob Jensby.

Særligt fisken kommer til at være i fokus på restauranten.

- Men at lave en ren fiskerestaurant, det tør jeg sgu ikke. Vi er stadig i Holstebro, siger Jacob Jensby.

Der skal både fugl, fisk, gris og ko i gryderne på Restaurant Ja.
Der skal både fugl, fisk, gris og ko i gryderne på Restaurant Ja.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Vinkælder i stuen

Vin får også en central rolle på restauranten. Manden med ansvaret er Emil Andreasen, det er ham som har valgt hver en flaske i vinkælderen i stueetagen.

- Og jeg kan stå inde for hver en dråbe, og det betyder meget, lyder det fra Emil.

Der er dækket op til de første gæster.
Der er dækket op til de første gæster.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Både mad og vin kan ikke finpudses mere, nu er det alvor og op til gæsterne at vurdere.

- Det er lidt som at være til eksamen, lidt værre nok, men på en god måde. Sådan skal det være, siger Jacob Jensby. 

3:56
Jacob Jensby her er et stort talent i køkkenet. Han er på kokkelandsholdet, hvor han har deltaget i konkurrencer i hele verden. Nu er den 24-årige så blevet kok i eget køkken.