24-årig kok åbner fin fiskerestaurant

Jacob Jensby er et stort talent i køkkenet. Han er på kokkelandsholdet og konkurrerer i hele verden, og nu er han også kok i eget køkken i Holstebro.

Jacob Jensby og Emil Andreasen står klar til at åbne Restaurant Ja i Holstebro. Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Der er blevet talt ned mange gange til den store dag hos kok Jacob Jensby. Aftenen hvor Restaurant Ja åbner i Holstebro. Hans egen fiskerestaurant.

- Lige siden jeg startede i kokkelære har jeg haft den drøm, at jeg skulle have mit eget en dag, og at det skulle være, mens jeg er ung, forklarer Jacob Jensby.

Jacob er i gang med at gøre klar til åbningsaftenen. Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Men det koster knaster at starte op. Penge som Jacob selv har skrabet sammen.

- Det er lidt en satsning, men det er en drengedrøm. Så må den briste eller bære. Der er ikke flere penge på kontoen i hvert fald. Jeg har heller ikke lånt nogen, men jeg har sparet sammen til det i syv år, forklarer Jacob Jensby.

Ikke alene

Ved sin side har Jacob sin tidligere kollega Emil Andreasen, som kommer fra et job som sommelier i København. 

- Jacob ringede og gav mig mit livs mulighed, og så blev jeg nødt til at tage den jo, fortæller Emil Andreasen.

Emil Andreasen sammen med nogle af restaurantens tjenere. Foto: Lasse Hagelund Uttrup

En landsdel uden stjerner

Der er ingen restauranter med Michelin-stjerner i landsdelen. Om det nogensinde ender på så høj en hylde, vil tiden vise.

02:19

Der er fortsat ingen Michelin-stjerner i Midt- og Vestjylland. Men både kokkeelever og en restaurant i landsdelen drømmer om at få det til at ske.

Luk video

Trods manglende Michelin er der stjerne-råvarer i landsdelen. Og det er dem, som Jacob Jensby vil have fokus på med både fisk fra Thorsminde og gris fra Ulfborg.

- Når der er så gode produkter i nærområdet, så er det bare med at slå til, forklarer Jacob Jensby.

Særligt fisken kommer til at være i fokus på restauranten.

- Men at lave en ren fiskerestaurant, det tør jeg sgu ikke. Vi er stadig i Holstebro, siger Jacob Jensby.

Der skal både fugl, fisk, gris og ko i gryderne på Restaurant Ja. Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Vinkælder i stuen

Vin får også en central rolle på restauranten. Manden med ansvaret er Emil Andreasen, det er ham som har valgt hver en flaske i vinkælderen i stueetagen.

- Og jeg kan stå inde for hver en dråbe, og det betyder meget, lyder det fra Emil.

Der er dækket op til de første gæster. Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Både mad og vin kan ikke finpudses mere, nu er det alvor og op til gæsterne at vurdere.

- Det er lidt som at være til eksamen, lidt værre nok, men på en god måde. Sådan skal det være, siger Jacob Jensby. 

03:56

Jacob Jensby her er et stort talent i køkkenet. Han er på kokkelandsholdet, hvor han har deltaget i konkurrencer i hele verden. Nu er den 24-årige så blevet kok i eget køkken.

Luk video